nieuws

Bezwaren tegen komst Lidl in Bolsward

Branche & Bedrijf 1503

Bezwaren tegen komst Lidl in Bolsward

BOLSWARD – De komst van een Lidl-supermarkt naar de Snekerstraat in Bolsward heeft tot bezwaren bij omwonenden geleid.

Dit meldt de Leeuwarder Courant. De buurtbewoners vrezen voor een verkeerschaos als Lidl zijn plan om een vestiging te openen in de voormalige pand van een garagebedrijf mag realiseren. Volgens hen is het gebied rond de garage niet toegerust op de verwachte verkeersstroom, als Lidl op die plek opent.

Kerngroep

De bezwaarmakers hebben zich verenigd in een zogenoemde ‘kerngroep’. Op een door deze groep georganiseerde avond konden belanghebbenden praten over de situatie. De zorgen van deze kerngroep spitsen zich toe op de verkeerschaos die met de komst van een nieuwe supermarkt dreigt te ontstaan. Weliswaar roept het beoogde plan van een gebouw met tientallen nieuwe parkeerplekken op het dak, maar de bezwaarmakers voorspellen dat de auto’s van het winkelend publiek  de druk op de bestaande parkeervoorzieningen voor omwonenden en ondernemers zullen verhogen.

Tweeduizend extra verkeersbewegingen

Op basis van cijfers van de naburige supermarkt Jumbo houden de bezwaarmakers rekening met zo’n tweeduizend extra verkeersbewegingen per dag. ‘En dat kan dit gebied niet aan’, volgens hen. Ook zonder extra supermarkt leveren de huidige verkeersstromen al gevaarlijke situaties op, bijvoorbeeld met auto’s die tegen de rijrichting in gaan.

 

Reageer op dit artikel