nieuws

Agrimarkt mag niet bouwen in Oosterhout

Branche & Bedrijf 1341

Agrimarkt mag niet bouwen in Oosterhout

OOSTERHOUT – De Brabantse gemeente Oosterhout zegt opnieuw ‘nee’ tegen plannen van Agrimarkt voor de bouw van een nieuwe supermarkt.

Volgens de gemeente is er alleen nog ruimte voor een prijsvechter in winkelcentrum Arkendonk. Plannen om aan de Statendamweg een nieuwe Agrimarkt te bouwen passen niet in de nieuwe detailhandelsvisie voor de gemeente zoals die door bureau BRO is opgesteld. Dat plan kwam er nadat het gemeentebestuur eerder al ‘nee’ had gezegd tegen de plannen van Agrimarkt. Op verzoek van de gemeenteraad werd er daarna extra onderzoek gedaan.

Negatief effect op ontwikkeling centrum

In BN De Stem wordt uit het onderzoek van BRO geciteerd. ‘Het toevoegen van andere (extra) nieuwe supermarkten (…) is niet wenselijk. Een verdere ontwikkeling van de Statendamweg als winkellocatie zal negatieve effecten hebben op de ontwikkeling van het centrum van Oosterhout en mogelijk ook de twee wijkwinkelcentra.’

De aanhouder wint

Agrimarkt legt zich hier niet bij neer. ‘We willen in gesprek blijven met de gemeente. De aanhouder wint, weten we inmiddels uit ervaring. In Terneuzen gaat na 20 jaar onderhandelen op 13 april de schop in de grond. In Oosterhout zijn we pas 2 jaar bezig. Dus we hebben nog alle hoop’, zo wordt directeur Wilfred van Elzakker geciteerd.

Reageer op dit artikel