nieuws

Werkstraf voor beledigen van Jumbo-personeel

Branche & Bedrijf 1122

Werkstraf voor beledigen van Jumbo-personeel

UTRECHT – De rechtbank in Utrecht heeft een 61-jarige man veroordeeld tot een werkstraf van 32 uur voor het bedreigen en beledigen van personeel van Jumbo-supermarkten.

Dat meldt het AD in de regio Utrecht. De zaak begon te spelen in september 2015 toen de man een vestiging van Jumbo in Nieuwegein bezocht. Daar werd de man enorm boos toen hij een personeelslid vroeg waar een bepaald product te vinden was. De man zou zich hebben geërgerd aan het aantal werknemers met hoofddoekjes of islamitische achtergrond in de supermarkt.

Schelden en bedreigen

Daarop schold de man de personeelsleden uit en bedreigde hen ook, zo schrijft de klant. Ook na het verlaten van de winkel hielden de scheldpartijen niet op. De man belde met verschillende andere Jumbo-vestigingen in de buurt met de eis dat de personeelsleden ‘terug moesten naar hun eigen land’.

Lang strafblad als oplichter

De rechter vond het volgens AD niet zinvol om een boete op te leggen, gezien de financiële situatie van de man. Die beschikt over een lang strafblad met oplichtingszaken. Daarom besloot de rechtbank om de man een werkstraf te geven. Als hij die niet uitvoert, wacht hem een celstraf van zestien dagen.

Reageer op dit artikel