nieuws

Twee Spar-vestigingen worden Dagwinkel

Branche & Bedrijf 3787

Twee Spar-vestigingen worden Dagwinkel

MEDDO/GASSELTERNIJVEEN – De Spar in het Gelderse Meddo is vanaf aanstaande maandag een Dagwinkel. Over anderhalve maand heropent ook de voormalige Spar in Gasselternijveen als Dagwinkel.

Ondernemer Lanting van de buurtsuper in Meddo (bij Winterswijk) is 65 en wil na dertig jaar ondernemen zijn winkel van de hand doen. ‘Met Spar kwam ik er niet uit over de overname, daarom heb ik besloten de overstap te maken naar Van Tol.’

‘Dagwinkel-light’

Lanting spreekt over een ‘light’ verbouwing. ‘Als er een kandidaat voor de overname is gevonden, wordt de winkel omgebouwd naar een volwaardige Dagwinkel. Recent ben ik naar Friesland gereden om te kijken bij Dagwinkel in Minnertsga, dat is echt een prachtige winkel.’

Drent dorp krijgt ook Dagwinkel

Op woensdag 3 mei opent in het Drentse Gasselternijveen ook een Dagwinkel. Afgelopen september sloot in het dorp de Spar, waarna er geen supermarkt meer was in de plaats. Sindsdien heeft de ‘Stichting tot instandhouding Supermarkt Gasselternijveen’ onderzocht of een terugkeer van een supermarkt haalbaar zou zijn. Volgens zegsman Piet Wolters is dat zo. In de lokale krant Kanaalstreek zegt hij: ‘Een supermarkt in Gasselternijveen is – zo blijkt uit gedegen onderzoek – levensvatbaar, er is veel draagvlak in het dorp.’

Oud Plus-man gaat winkel runnen

Er is ook een ondernemer gevonden voor de Dagwinkel. De 50-jarige Henk Hoeve, die voorheen de leiding had in winkels van Super de Boer en Plus, gaat de winkel runnen. De komende tijd wordt het pand gereed gemaakt voor de heropening. Wolters: ‘Tijdens een informatiebijeenkomst hebben zich spontaan twaalf vrijwilligers aangemeld die bereid zijn om in de komende weken een handje te helpen. Van schoonmaken tot het inrichten van de winkel. Binnenkort kunnen we in het pand aan de slag. Het is de bedoeling om veel inventaris opnieuw te gebruiken. Verder moeten medewerkers worden aangetrokken en ook de buitenkant van de winkel krijgt een facelift. In de supermarkt wordt weer een postagentschap gehuisvest. Het is straks ook mogelijk om online boodschappen te bestellen die vervolgens aan huis worden bezorgd.

Reageer op dit artikel