nieuws

AH vergeeft toiletpapierspringers

Branche & Bedrijf 3069

AH vergeeft toiletpapierspringers

DEN BOSCH – Het ontslag van twee 17-jarige medewerkers van een Albert Heijn in Den Bosch is ingetrokken door AH. De twee jongens hadden na sluitingstijd een filmpje opgenomen waarin ze op een stapel met pakken toiletpapier springen.

De jongens publiceerden de video op sociale media. Na twee dagen moest het duo zich verantwoorden bij een teamleider van den winkel aan de Rompertpassage en volgde onverbiddelijk ontslag. Een woordvoerder van Albert Heijn laat nu aan Brabants Dagblad weten dat het besluit tot ontslag te overhaast is genomen. ‘Een waarschuwing was in deze zaak passender geweest’, aldus de woordvoerder.

AH kreeg boze reacties

Het filmpje van de jongens, Mohamed en Yasset, werd massaal bekeken en verder gedeeld via diverse kanalen. Nadat bekend was geworden dat ze door hun actie waren ontslagen, werd Albert Heijn overladen met verontwaardigde en boze reacties van mensen die vonden dat een grapje na sluitingstijd van de winkel wel moest kunnen.

Dinsdag overleg over terugkeer

Volgens de woordvoerder van Albert Heijn mogen de jongens weer terugkomen en zou het duo positief hebben gereageerd op de excuses van hun werkgever. Dinsdag volgt hierover overleg tussen de partijen. Onduidelijk is of de twee vakkenvullers daadwerkelijk willen terugkeren. Overigens benadrukt Albert Heijn dat de jongens wel degelijk de fout in zijn gegaan met hun sprong op de pakken toiletpapier. ‘We willen wel benadrukken dat een supermarkt geen speeltuin is, ook niet voor onze medewerkers. ‘Wel was een waarschuwing passender geweest. Dat zien we nu in. Voor ons is deze zaak nu afgehandeld. Waar mensen werken worden fouten gemaakt.’

De bewuste video:

Reageer op dit artikel