nieuws

Scholier werkt het vaakst in de supermarkt

Branche & Bedrijf 1329

Scholier werkt het vaakst in de supermarkt
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – Ruim 210.000 scholieren van 15 tot 20 jaar hadden in 2016 een bijbaan. De supermarkt en andere detailhandel zijn daarbij de belangrijkste werkgevers.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek naar buiten heeft gebracht.  Uit de cijfers blijkt dat vakkenvuller bij jongens met afstand het populairste bijbaantje is. Dat geldt ook voor meisjes, maar bij hun is ook het werk als caissière erg populair. Daarnaast werken jongens ook vaak als krantenbezorger of keukenhulp.

Meisjes hebben vaker bijbaantje dan jongens

Daarmee hebben vier op de tien scholieren werk.  Uit de cijfers van het CBS blijkt dat havisten het vaakst werk hebben en vmbo-leerlingen het minst vaak. Meisjes verdienen iets vaker geld bij dan jongens, vooral onder vwo-leerlingen.

Reageer op dit artikel