nieuws

RvS dwarsboomt nieuwbouw Aldi Kerkrade

Branche & Bedrijf 1261

RvS dwarsboomt nieuwbouw Aldi Kerkrade

KERKRADE – Discounter Aldi mag van de Raad van State geen nieuwe vestiging in Kerkrade bouwen.

De gemeente Kerkrade is in een beroepszaak door de Raad van State (RvS) op de vingers getikt voor het besluit de bouw van een nieuwe vestiging van Aldi toe te staan aan de Locht. Een locatie in de buurt van een aantal andere supermarkten, meldt De Limburger.

Langslepende zaak

De uitspraak van de RvS maakt een eind aan een langslepende rechtszaak. De gemeente verstrekste al in 2014 een omgevingsvergunning aan projectontwikkelaar Hessel Meijer voor de bouw van de supermarkt op het Aveve-terrein aan de Locht op bedrijventerrein de Beitel.

Vervanging filiaal Aldi

De nieuwe Aldi zou het filiaal in het nabijgelegen Weller Shoppingcenter aan de Heerlerbaan moeten vervangen waar de discounter is gevestigd naast een vestiging van Plus. Aldi kiest de laatste jaren vooral voor vrijstaande filialen met eigen parkeergelegenheid. De afspraken tussen gemeenten in de  Limburgse regio bepreken echter de mogelijkheden voor nieuwe ‘vrije vestigingen’.

Plus onder bezwaarmakers

Toen Kerkrade toestemming gaf voor de bouw van het nieuwe filiaal tekenden zowel het Weller Shoppingcenter, Plus Schouteten in Simperveld en een supermarkt in Kerkrade protest aan. Kerkrade legde dat protest naast zich neer. De gemeente beriep zich op een meer dan 25 jaar geleden afgegeven vergunning voor detailhandel. Ten onrechte, eerst oordeelde de bestuursrechter in Roermond al dat op deze locatie geen detailhandel is toegestaan. Dat vonnis is nu bekrachtigd door de Raad van State.

Reageer op dit artikel