nieuws

Reeks aan inbraken treft Zeeuwse supers

Branche & Bedrijf 1437

Reeks aan inbraken treft Zeeuwse supers
Veel schade bij MCD Mangnus. Foto: Facebook, MCD Mangnus

SLUISKIL – Zeeland is de afgelopen week getroffen door een reeks aan inbraken op supermarkten.

In de afgelopen week is bij supermarkten in Oostburg, Sluis, Kapellebrug, Philippine en Sluiskil ingebroken. In niet alle gevallen is er iets buitgemaakt. De reeks startte donderdag een week geleden, meldt website HVZeeland.nl.

Inbraken bij Spar en AH

De inbrakenreeks startte donderdag  23 maart met een inbraak bij de vestiging van de Spar van Peter Bolleman in Philippine. De dieven drongen de winkel binnen. Ze maakten niks buit door  een goed beveiliging van de kast met sigaretten en een alarmsysteem. Het was de zevende inbraak in tien jaar. Twee dagen later, zaterdag 25 maart, is ingebroken bij een filiaal van Albert Heijn in Oostburg.  Een dag later is het raak bij de vestiging van Emté in Sluis. Niet alleen supers zijn doelwit: in dit weekend had ook een inbraak plaats bij een vishandel in Oostburg

Schade bij net verbouwde Spar

De reeks aan inbraken bij supermarkten wordt (voorlopig) afgesloten met twee inbraken afgelopen woensdag, 28 maart. Als eerste is de net verbouwde en heropende Spar van Annet Martens in Sluiskil aan beurt. Daarbij wordt veel schade aangericht, maar de boeven krijgen de kast met sigaretten niet open. Martens noemt de inbraak op Facebook een enorme domper na een prachtige openingsweek. ‘Wat was het een prachtige openingsweek…… en wat nu een vreselijke teleurstelling. …groot alarm….. veel politie…..alles kapot geramd. …. deuren-rolluiken…. veel gejat…. WAT EEN ELLENDE!!!!’

Veel schade bij MCD

In dezelfde nacht is ook de MCD van franchiser Mangnus in Kapellebrug het slachtoffer van inbrekers. De eigenaar schat de schade op €25.000, meldt de regionale krant PZC. ‘Voor sommige mensen zijn onze ruimere openingstijden blijkbaar nog niet ruim genoeg. Ze vonden het vannacht blijkbaar nodig om alles overhoop te halen, gelukkig alleen maar materiële schade’, meldt de supermarkt op Facebook.

Politie zoekt verband

De politie onderzoekt of de reeks inbraken in verband staan met elkaar. In alle gevallen betreft het meerdere personen die zich met veel geweld toegang verschaffen tot de winkels. Daarbij is de schade groot en de buit in het algemeen gering. De politie heeft telefonisch alle supermarkten in de regio gewaarschuwd zodat die eventueel preventieve maatregelen kunnen nemen.

 

Reageer op dit artikel