nieuws

Ravage na sigarettenroof bij Enschedese AH

Branche & Bedrijf 1218

Ravage na sigarettenroof bij Enschedese AH
De politie wist de daders op heterdaad te betrappen.

ENSCHEDE – Twee inbrekers hebben bij een sigarettenroof een ravage aangericht in een filiaal van Albert Heijn Enschede. De twee zijn gepakt dankzij oplettende buurtbewoners

De twee sloegen in de nacht van zondag op maandag toe bij het AH-filiaal aan de Zonstraat in Enschede, meldt Dagblad Tubantia. Toen de gealarmeerde politie ter plekke kwam, troffen ze een ravage aan in de winkel. De pui van de winkel was ingeslagen. De kast en balie waar de sigaretten liggen was vernield en in de winkel lagen pakjes sigaretten verspreid.

Twee man aangehouden

Kort na de sigarettenroof wist de politie twee verdachten aan te houden. De twee gingen er op een scooter vandoor en na een korte achtervolging wist de politie ze klem te rijden in de omgeving van de supermarkt, meldt de politie op Twitter en Facebook. De twee vielen volgens de politie nogal op. ‘De bijrijder had namelijk een groot gevuld dekbedovertrek op zijn rug, welke als enige licht van kleur was. Vol gas zijn wij hen achterna gereden de Spicastraat in. In de Spicastraat zijn wij naast de scooter gaan rijden en hebben wij hen de pas afgesneden, waardoor de scooter tussen het dienstvoertuig en de stoep terecht kwam. De twee personen lieten vervolgens alles achter en zijn er rennend vandoor gegaan.Na een achtervolging te voet zijn beide verdachten om respectievelijk 03.36 uur en 03.37 uur aangehouden voor een kraak aan de Albert Heijn.’

Oplettende buurtbewoners

Dat de politie de twee vrijwel op heterdaad wist te betrappen, is te danken aan oplettende buurtbewoners die de politie waarschuwden. Ze kregen als dank een bloemetje. ‘Een bloemetje bezorgd bij twee oplettende inwoners van Enschede, die hun ‘niet-pluis’ gevoel met ons gedeeld hebben. Zonder hun melding was de fantastische aanhouding heterdaad bij de Albert Heijn Twekkelerveld misschien niet gelukt!’

Sigarettenroof een uit reeks

Of met de aanhouding van de twee een reeks van sigarettendiefstallen is opgelost, is nog ongewis. De laatste weken zijn bij verschillende vestigingen in het nabijgelegen Hengelo soortgelijke kraken gepleegd waarbij de daders het op de sigaretten hadden gemunt.

AH-filiaal eerder slachtoffer

Eind september vorig jaar veranderde het AH-filiaal ook al in een ravage toen plofkrakers een inpandige geldautomaat tot ontploffing brachten. Ook toen betrof het twee daders die er op een scooter vandoor gingen.

Reageer op dit artikel