nieuws

Ondernemerspact gaat franchisers helpen

Branche & Bedrijf 3851

Ondernemerspact gaat franchisers helpen

BUNNIK – Verschillende ervaren franchisers en oud-ondernemers hebben een stichting opgericht om supermarktondernemers te helpen.

Het gaat om een club met de naam stichting bevordering ondernemerschap (SBO). ‘Elke ondernemer komt in zijn carrière wel eens voor een dilemma te staan. SBO wil de zelfstandige ondernemer ondersteunen in het ondernemerschap door het realiseren van gratis klankbordgesprekken met ervaren collega-ondernemers. Het bestuur van SBO kan daarvoor putten uit een groot netwerk zelfstandige supermarktondernemers die graag hun kennis en ervaring willen delen met andere zelfstandige ondernemers. Ondernemers met een (hulp)vraag kunnen vrijblijvend contact opnemen met SBO. De (hulp)vraag kan gaan over alles wat het ondernemerschap in de supermarkt raakt’, zegt bestuurslid en ex-C1000-ondernemer Wout van der Wal.

Werkwijze stichting

De werkwijze is volgens Van der Wal eenvoudig. ‘SBO koppelt een zelfstandige ondernemer met een vraag aan een ondernemer met de juiste kennis en ervaring. Als de juiste match is gemaakt, maken de ondernemers zelf een afspraak voor een klankbordgesprek. In het gesprek worden gezichtspunten uitgewisseld, kennis en ervaring benut en toegewerkt naar een visie. De koppeling en het gesprek zijn gratis – de ondernemer ontvangt geen factuur, de klankbordondernemer werkt vrijwillig, de inhoud van het gesprek blijft vertrouwelijk.’

Actieve en ex-ondernemers

Het bestuur van SBO bestaat, zoals gezegd, uit actieve en ex-ondernemers uit verschillende supermarktformules. Van der Wal: ‘De klankbordondernemers hebben geen enkel ander belang dan het ondersteunen van de zelfstandige ondernemer. SBO is volledig onafhankelijk. Vrijwel alle besturen van de ondernemersverenigingen in de supermarktbranche hebben inmiddels toegezegd de doelen van SBO te ondersteunen.’

Ondernemers uit alle formules

Naast Van der Wal, zitten momenteel Bert Vis (Jumbo), Abe Brouwer (AH), Albert-Jan Kleis (Spar), Doede Simonides (Coop) en Peter van den Boogaard (Emté) in het bestuur van de stichting. Op bevorderingondernemerschap.nl staat meer informatie. In de nieuwe papieren editie van Distrifood leest u een interview met Wout van der Wal, Bert Vis en Abe Brouwer over de stichting.

Reageer op dit artikel