nieuws

Nog geen verlenging beschermingswal Ahold

Branche & Bedrijf 2163

Nog geen verlenging beschermingswal Ahold
ANP

ZAANDAM – Ahold Delhaize is op dit moment nog beschermd tegen een vijandige overname. Deze optie verloopt echter in 2018 en vooralsnog wordt deze niet verlengd.

Dat meldt De Telegraaf vanmorgen. Rond de fusie vorig jaar wilde de directie de bescherming, waarbij de Stichting Ahold Continuïteit een optie heeft om preferente aandelen te kopen, met vijf jaar verlengen. Dat stuitte echter op veel verzet van vooral Amerikaanse aandeelhouders en werd vooralsnog ingetrokken. De zaak is actueel door de poging tot een overname van Unilever door Kraft Heinz twee weken geleden.

Beste manier om je te verdedigen

‘Ook dit jaar staat een verlenging niet op de agenda’, zo wordt een woordvoerder van het Nederlands-Belgische supermarktconcern geciteerd. Het is onduidelijk of het überhaupt tot een verlenging van de beschermingswal gaat komen. Topman Dick Boer heeft hier een visie op. ‘De beste manier om je te verdedigen is om als bedrijf zelf een sterke performance neer te zetten, waarbij je waarde creëert voor alle stakeholders.’

Tot nu toe €22 miljoen aan synergievoordeel

Het fusiebedrijf moet nog altijd een aantal winkels afstoten in België om aan de eisen van de lokale mededigingsautoriteit te voldoen. In Het Financieele Dagblad zegt Boer dat hij verwacht dat proces ‘binnen enkele maanden af te ronden’. Over de voortgang van de integratie tussen de beide bedrijven is hij tevreden. ‘Onze synergieprogramma’s in de Verenide Staten en Europa liggen op schema’, aldus Boer. Eind 2016 stond de teller op €22 miljoen aan synergievoordeel.

Reageer op dit artikel