nieuws

Jumbo sluit winkel Makadocenter Nieuwegein

Branche & Bedrijf 5933

Jumbo sluit winkel Makadocenter Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Jumbo sluit per 19 april het filiaal Makadocenter in Nieuwegein. De winkel was pas twee jaar open als Jumbo, daarvoor was het een C1000 en eerder Super de Boer.

Het Jumbo-filiaal maakt melding van de sluiting middels een bericht op de Facebook-pagina. ‘Wij gaan definitief sluiten. Wij zijn gesloten vanaf 19 april om 13.00 uur. Bedankt dat u klant was de afgelopen jaren!’, luidt de tekst van het bericht. Jumbo verwijst zijn klanten naar de twee resterende vestigingen van de formule in Nieuwegein, aan de Walnootgaarde en Laag Raadstede.

‘Winkel wordt na sluiting Boon’s Markt’

Klanten van Jumbo Makadocenter reageren op het bericht en een aantal van hen zegt te weten dat na de sluiting van de Jumbo er een vestiging van Boon’s Markt in het pand komt in winkelstrip Makadocenter. Het personeel zou niet worden overgenomen, laten diverse mensen weten. De klanten zijn teleurgesteld over de sluiting van Jumbo. Zo laat Lianne van Veenendaal weten: ‘Dat is vet balen, wij deden er elke zondag boodschappen.’ En Saskia van de Siepkamp baalt dat het personeel niet mee zou gaan naar Boon’s Markt: ‘Ik vind het erg jammer. Vooral omdat het personeel niet mag blijven.’

Vierde formule in zes jaar

Als het verhaal over Boon’s Markt klopt, zou het de vierde formule in nog geen zes jaar tijd worden voor de supermarkt in het Nieuwegeinse Makadocenter. De voormalige winkel van Super de Boer-ondernemer Hans Schenk werd in 2007 door hem aan de organisatie (Laurus) terugverkocht, waarna de winkel in 2010 werd doorverkocht aan Schuitema. In september 2011 werd de vestiging vervolgens heropend als C1000, en na het einde van die formule prijkt sinds 15 april 2015 het geel van Jumbo op de gevel.

Reageer op dit artikel