nieuws

Jan Linders haalt bakzeil bij RvS

Branche & Bedrijf 1404

Jan Linders haalt bakzeil bij RvS
Het filiaal van Jan Linders aan de Maarpoort in Weert. Foto: Google Streetview

WEERT/DEN HAAG – De Raad van State heeft een bezwaar van supermarktketen Jan Linders tegen de bouw van een nieuw winkelcentrum met vestigingen van Jumbo en Aldi in Weert van tafel geveegd.

De al gestarte bouw van een nieuw winkelcentrum aan de St. Jobsstraat in Weert, waar vestigingen van Jumbo en Aldi komen, kan daardoor gewoon doorgaan, meldt dagblad De Limburger. De RvS oordeelde dinsdag dat er geen geronde redenen zijn door de bezwaarmakers zijn aangevoerd om de bouw van de 1400 vierkante meter grote Jumbo en de Aldi van 1000 vierkante meter stop te leggen.

Jan Linders rekent met sluiting

Jan Linders en Rubens Investments, waar Jan Linders het pand aan de Maaspoort van huurt, betoogden in september vorig jaar al dat door de nieuwbouw het supermarktaanbod in Weert te groot wordt. De gevolgen zijn volgens Jan Linders zo groot dat de keten zelfs rekening houdt met sluiting van zijn vestiging. Daardoor zou ook de loop naar deze winkelstraat afnemen, waardoor ook andere winkeliers in de problemen komen, betoogden Jan Linders en Ruben Investement.

Action ook publiekstrekker

De Raad van State ziet dat anders. Volgens het hoogste bestuursorgaan zullen de gevolgen voor zowel Jan Linders als de andere winkels meevallen omdat er aan de Maaspoort, met een vestiging van Action, nog een andere publiekstrekker is gevestigd. Bovendien neemt, zo meldt De Limburger, het aantal Jumbo-vestigingen niet toe omdat een van de vier Weertse vestigingen van Jumbo-franchiser Stan Heerschap naar de nieuwbouw verhuist.

Reageer op dit artikel