nieuws

Hoogeveense supers tevreden over zondag

Branche & Bedrijf 1193

Hoogeveense supers tevreden over zondag
ANP Photo/Koen Suyk

HOOGEVEEN – De 3 AH’s, 3 Coops en Jumbo in Hoogveen die afgelopen zondag voor het eerst regulier hun supermarkt openden, hebben goede zaken gedaan.

Dit meldt RTV Drenthe. Volgens een caissière was het in de Jumbo-supermarkt in de Tamboerpassage ‘behoorlijk druk’. Ook AH-ondernemer Henri Offerein was tevreden. In zijn twee winkels draaide hij tussen 13.00 en 18.00 uur ‘zo’n 8 procent van de weekomzet. En daar ben ik voor de eerste keer heel tevreden over’, aldus de ondernemer. Om klanten te trekken had Offerein wel een speciale actie op touw gezet: 3 kratten Amstel halen, 2 betalen

Vier kassa’s

Filiaalmanager Jan Sieders van de Jumbo toonde zich ingenomen met de zondagsopening. ‘Ik draai met vier kassa’s en een servicebalie. We denken dat het zes weken duurt, dat mensen weten dat ze ook in Hoogeveen terecht kunnen. Dus we verwachten in de zomer zeker zes kassa’s open te hebben. En dan is het op den duur ook voor alle boodschappen. En omdat het zaterdag ook heel druk was, is het echt extra omzet.’

Heet hangijzer

De zondagopenstelling is de afgelopen twee jaar een heet hangijzer geweest in de Hoogeveense politiek. De zondag is een rustdag, zo luidde het meerderheidsstandpunt. Dat veranderde pas toen de achterban van GemeenteBelangen haar raadsfractie aanzette tot een wijziging van het collegeprogramma. Een VVD-motie haalde vervolgens een meerderheid toen ook nog twee leden van het CDA voor de zondagopenstelling stemden.

Reageer op dit artikel