nieuws

FNV biedt petitie aan Jumbo aan over cao

Branche & Bedrijf 2698

FNV biedt petitie aan Jumbo aan over cao

UTRECHT – Twintig medewerkers van de distributiecentra van Jumbo bieden komende maandag een petitie aan op het hoofdkantoor. Daarin wordt het supermarktbedrijf opgeroepen te beginnen met onderhandelingen over een cao voor de dc’s.

Dat meldt FNV in een persbericht. De petitie zal worden overhandigd aan directeur Human Resources Gea Kuiper van Jumbo. Volgens de bond wil Jumbo met de gesprekken wachten tot er een centrale cao is voor de supermarkten en voor de distributiecentra van Albert Heijn. FNV claimt dat inmiddels 450 werknemers van de distributiecentra van Jumbo de petitie hebben ondertekend.

Werkdruk loopt de spuitgaten uit

De lopende cao voor de dc’s van Jumbo loopt op 1 april af, maar Jumbo wil volgens FNV pas in juli onderhandelen. ‘Absurd natuurlijk. De werkdruk loopt al maanden de spuigaten uit, dit moet voor de veiligheid en gezondheid van de DC-werkers worden opgelost. En wel nú. Bijvoorbeeld door in de cao af te spreken dat alle tijdelijke krachten die 9 maanden of langer in de DC’s werken een vast dienstverband krijgen. Het werk is er en zal alleen maar toenemen. Meer echte, vaste banen zorgen voor een structurele verlaging van de werkdruk’, zo wordt Debbie van Leiden van FNV Handel geciteerd.

Zorgen over personeel in Elst

Op de achtergrond speelt nog een rol dat Jumbo plannen heeft om in 2020 in Nieuwegein een modern nieuw distributiecentrum te openen en het huidige dc in Elst te sluiten. FNV wil graag nu al met Jumbo praten over zaken als scholing, outplacement en meeverhuizen naar Nieuwegein voor het personeel in Elst. Bij Jumbo werken volgens de bond ongeveer drieduizend mensen, waarvan tweederde op tijdelijke contracten of als uitzendkracht.

Vorig jaar al ophef

Een jaar geleden was er al ophef over de cao voor de distributiecentra van Jumbo. In november klaagde personeel al over de hoge werkdruk.

Reageer op dit artikel