nieuws

Epe houdt verhuizing van Aldi tegen

Branche & Bedrijf 1105

Epe houdt verhuizing van Aldi tegen
Foto: Shutterstock

EPE – De gemeente Epe wijst een verzoek van Aldi om te mogen verhuizen van de hand. Die verhuizing zou het centrum van de plaats te veel verzwakken.

Dat schrijft De Stentor. Aldi wilde verhuizen van het Ratelplein naar de Hoofdstraat, maar burgemeester en wethouders van Epe houden deze verhuizing tegen. De verhuizing van Aldi werd onder meer gesteund door de lokale Jumbo en enkele andere detailhandelsbedrijven. Die denken voordeel te halen uit de verhuizing van Aldi. Zo kan Jumbo dan uitbreiden en de parkeerdruk op het Ratelplein afnemen.

In strijd met de structuurvisie

Volgens de gemeente is de verhuizing echter in strijd met de structuurvisie zoals die voor het centrum van Epe is opgesteld. Daarin staat dat er geen detailhandel buiten het kerngebied en de aanloopstraten wordt toegestaan. Twee door de gemeente ingeschakelde bureaus ondersteunden die visie. ‘Beiden kwamen tot de conclusie dat er geen zwaarwegende motieven zijn om van dat beleid af te wijken. De kern is dat een verplaatsing van de Aldi geen meerwaarde heeft voor het centrum en voor het functioneren van de winkelacht. De Aldi zou ter plekke een solitaire functie vervullen. Daarbij is de blik op de lange termijn gericht en met de wetenschap dat in het centrum van Epe al een aantal winkels leegstaat. Een compact centrum, zoals bedoeld in de structuurvisie blijft dan ook het uitgangspunt’, zo citeert de krant het college.

Reageer op dit artikel