nieuws

CNV dreigt Jumbo met acties

Branche & Bedrijf 1652

CNV dreigt Jumbo met acties

VEGHEL – Vakbond CNV eist van Jumbo dat de onderhandelingen over een nieuwe cao logistiek voor aankomende maandag 3 april beginnen.

Als Jumbo geen gehoor geeft aan de oproep, volgen er grotere acties. Dit zegt CNV-onderhandelaar Kitty Huntjens, die daarbij stakingen niet uitsluit. ‘Als er op maandag 3 april niet onderhandeld wordt, volgen er steeds hardere acties’, aldus Huntjens in het Brabants Dagblad.

Jumbo rekt tijd

CNV stelt het ultimatum na vier vruchteloze onderhandelingsronden over een nieuwe cao. Volgens CNV noemde Jumbo die bijeenkomsten ‘verkennende gesprekken’ en geen onderhandelingen. Volgens CNV rekt Jumbo tijd omdat de keten graag wil weten wat de concurrentie gaat doen met de cao’s. Volgens Jumbo liggen de lonen nu bovengemiddeld hoog.

Minder flex en meer vast werk

De cao van distributiemedewerkers bij Jumbo loopt per 1 april af. Vakbond CNV wil zo snel mogelijk een nieuwe eenjarige overeenkomst afsluiten waarbij werknemers meer loon zouden moeten krijgen. Ook zou in de cao moeten staan wat de verhouding tussen flexibel en vast personeel wordt. Bovendien wil de bond dat flexcontracten van meer dan negen maanden automatisch een vast dienstverband opleveren.

FNV ook in actie

Vorige week kwam vakbond FNV ook al in actie en riep Jumbo op met onderhandelingen over de cao voor dc’s te starten. Daarbij werd door twintig medewerkers een petitie aangeboden die door 450 medewerkers zou zijn ondertekend. Ook FNV zet in op meer vaste banen.

Reageer op dit artikel