nieuws

Budget Food opent negende filiaal

Branche & Bedrijf 4050

Budget Food opent negende filiaal
Jaap van Vuure (l) en Maarten Muller bij de opening van hun nieuwe filiaal in Joure.

DOKKUM – Budget Food opent binnenkort zijn negende filiaal. De nieuwe vestiging van de keten van dumpsupermarkten komt in Dokkum.

Het negende filiaal van de keten opent eind maart of begin april in een voormalige vestiging van Jumbo-ondernemer Titus Vogt in Dokkum, meldt de website In-dokkum.nl. Vogt sloot de kleinste van zijn twee Jumbo’s in Dokkum eind januari wegens een teruglopende omzet. Die vestiging wordt nu gehuurd door Budget Food,. Dat bevestigt Ronald Slijkhuis, die als vastgoedmanager bij de dumpsuper verantwoordelijk is voor de expansie.

Komst Budget Food ‘goede invulling’

Sinds afgelopen vrijdag wordt er in de duizend vierkante meter tellende supermarkt volop gewerkt aan het opbouwen van nieuwe stellingen. Vooralsnog huurt Budget Food het pand voor een periode van drie jaar van Vogt die nog een doorlopend huurcontract had. Jumbo-man Vogt zegt bli te zijn met de verhuur van zijn voormalige Jumbo. Dat komst van Budget Food betekent volgens hem ‘een goede invulling voor de wijk en de regio’.

Budget Food groeit gestaag

De keten van AH-franchiser Jaap van Vuure, die een Albert Heijn in Callantsoog uitbaat, en zijn compagnon Maarten Muller groeit gestaag. Oktober vorig jaar opende Budget Food zijn achtste filiaal, overigens ook al in een voormalige Jumbo in Friesland. Dat betrof een voormalige vestiging van Jumbo-franchiser Wiebe Zijlstra in Joure, die net als Vogt later deed, de kleinste van zijn twee winkels sloot.

Assortiment bestaat vooral uit restpartijen

Budget Food biedt veelal restpartijen aan tegen scherpe prijzen die van het eigen bedrijf in partijhandel Winstpallet worden betrokken. Kortingen lopen naar zeggen van de dumpsupermarkt op tot 70 procent. Het assortiment wisselt geregeld, het gaat op met het aanbod aan restpartijen dat Van Vuure zelf van fabrikanten opkoopt.  Dat houdt het aanbod volgens hem verrassend en daarom is die voor dumpsupers kenmerkende snelle wisseling geen nadeel.

Beperkt in vers

In Joure startte Budget Food ook met het aanbieden van een beperkt assortiment aan vers, zoals agf. Ook is daar in een pilot vers afgebakken brood te koop. Het merendeel van de vestigingen van Budget Food verkoopt daarnaast brood van lokale bakkers. Dat is brood zogenoemd ‘brood van gisteren’, brood van een dag oud dat de bakkers zelf niet meer verkopen.

Geen groeivoorspellingen

Van Vuure wilde eerder in Distrifood geen voorspellingen doen over de groei van de keten. Hij gaf toen aan  ‘niet te groeien om het groeien’, maar zei flinke eisen aan marktgebied, locatie en de hoogte van de huur te stellen. Hij ziet de vestigingen van Budget Food het liefst in de directe nabijheid van een klantentrekkende servicesupermarkt. Klanten kunnen dan eerst naar de dumpsupermarkt voor de scherpe aanbiedingspartijen en dan hun reguliere boodschappen doen.

Reageer op dit artikel