nieuws

Bende gepakt dankzij alerte Plus-medewerkers

Branche & Bedrijf 2261

Bende gepakt dankzij alerte Plus-medewerkers

NIEUWLEUSEN – Een bende van zes winkeldieven is maandag in Nieuwleusen opgepakt dankzij onder meer oplettende medewerkers van Plus Bakker.

De zes konden zijn vrijwel op heterdaad betrapt dankzij medewerkers van de Plus-supermarkt, winkelpersoneel van andere winkels en een snelle reactie van de politie. Dit meldt dagblad De Stentor.

Groep op rooftocht

Volgens Plus-ondernemer Arjan was het ‘duidelijk een groep op rooftocht’. Twee van de zes winkeldieven kwamen maandag rond het middaguur in zijn supermarkt. Ze vielen op door hun gedrag en daardoor hadden de ondernemer en zijn medewerkers al snel in de gaten ‘dat het niet goed zat’, aldus Bakker in de krant. ‘Ze werden in de gaten gehouden en toen ze dat door hadden zijn ze weer naar buiten gegaan.’ De ondernemer en medewerkers besloten de twee verdachten te volgen. Op die manier wilden ze achterhalen waar de dieven verder naartoe zouden gaan. Bovendien hoopten ze het kenteken van een door de bende gebruikte auto te achterhalen. Ondertussen werd ook de politie gebeld.

Zelfde scenario bij Kruidvat

Bij een vestiging van Kruidvat speelde zich een soortgelijk scenario af. Ook die werd door twee van de verdachten bezocht en ook die vielen al snel op bij de medewerkers. Twee mannen legden artikelen in een mandje die even later door een derde in een speciaal geprepareerde tas werden gestopt. Toen hem wed geadviseerd de spullen af te rekenen ontkende de man dat de tas van hem was. De winkeldieven verlieten vervolgens de winkel.

Politie rukt massaal uit

De inmiddels ook vanuit de Kruidvat gebelde politie was snel ter plaatse met zes auto’s en een motoragent. ‘Op aanwijzingen van ons en de mensen van de Plus konden ze alle zes aangehouden worden’, aldus de bedrijfsleider van het Kruidvat in de krant. De zes, van buitenlandse origine, zitten vast voor nader onderzoek. Zo wordt onder meer bekeken of ze verantwoordelijk zijn voor andere winkeldiefstallen in de regio. Ook hun auto is in beslag genomen.

Dag later weer raak bij Plus Bakker

De winkeliers in Nieuwleusen hebben een WhatsApp-groep waarmee ze elkaar snel op de hoogte brengen als er iets verdachts gebeurt. Bij Plus Bakker was het een dag later alweer raak. Het signalement van de verdachte kon snel met andere winkeliers worden gedeeld. De winkelierservaren een snelle toename van het aantal diefstallen. ‘Helaas is winkeldiefstal met enige regelmaat ook hier gewoon geworden’, aldus Bakker in de Stentor.

Reageer op dit artikel