nieuws

AH rolt scan & go uit naar 250 winkels

Branche & Bedrijf 7976

AH rolt scan & go uit naar 250 winkels
Foto: Distrifood

ZAANDAM- Albert Heijn gaat al zijn 250 filialen waar klanten nu al met handscanner of hun smartphone kunnen zelfscannen ook uitrusten met een ‘scan & go’-systeem.

De eerste nieuwe winkels waar het scan & go-systeem in gebruik is genomen zijn vestigingen in Wageningen en Amersfoort, zo laat de marktleider weten. Deze hebben afgelopen week de nieuwe dienst geïntroduceerd. Daardoor is het nu voor klanten mogelijk de boodschappen bij de zelfscankassa zelf te scannen en direct af te rekenen. Deze vorm van betalen was tot op heden vooral zichtbaar bij winkels van AH To Go.

Eén en dezelfde betaalpaal

Omdat volgens Albert Heijn ‘elke boodschappentrip anders is’ en klanten zelfscan op verschillende manieren gebruiken, gaat AH alle vormen van zelfscan nu combineren in de bijna 250 vestigingen waar al zelf gescand kon worden. Dit gebeurt op één en dezelfde betaalpaal, waar klanten zowel met een handscanner, hun mobiele telefoon en via scan & go kunnen afrekenen.

Eerste reacties van klanten positief

Albert Heijn laat weten dat de eerste reacties van klanten positief zijn. 95 procent van de klanten gaf desgevraagd aan tevreden te zijn met de nieuwe zelfscanmogelijkheden. De komende tijd gaat Albert Heijn bij verbouwingen andere zelfscanwinkels ook voorzien van deze combinatie.

Scan & go sinds 2014

Albert Heijn begon al in 2014 met scan & go. De supermarkt op Schiphol, was toen de eerste winkel waar de dienst werd gelanceerd. De supermarktketen heeft sinds 2015 ook een winkel waar alleen nog maar via zelfscan kan worden afgerekend. Volgens de supermarktketen missen klanten de caissières daar niet.

Reageer op dit artikel