nieuws

Wouter Kolk: ‘op versgebied van Belgen leren’

Branche & Bedrijf 3814

Wouter Kolk: ‘op versgebied van Belgen leren’
Foto: Fotopersbureau Dijkstra

ZAANDAM – Albert Heijn-topman Wouter Kolk denkt dat Albert Heijn op het gebied van vers veel kan leren van Delhaize. De Belgen op hun beurt kunnen profiteren van AH’s logistiek en efficiëntie.

Kolk zegt dit in een interview met De Financiële Telegraaf dat vandaag (vrijdag) verscheen. Wouter Kolk gaat daarin ook in op de verkoop van winkels in België. ‘We moeten nog steeds winkels in België verkopen. Tot die tijd vinden de Belgische autoriteiten dat we apart moeten optrekken. Maar als ze verkocht zijn, gaan we nauw samenwerken. België is zo dichtbij. Het is overigens niet waar dat de verkoop niet lukt, zoals sommige media melden. Ik heb alle vertrouwen dat we de laatste acht winkels verkopen.’

Wouter Kolk vertelt over ruzie

De Albert Heijn-topman heeft het verder onder meer over de ruzie met leveranciers die ontstond nadat AH na de fusie korting eiste. ‘We zijn er vrijwel uit, ook uit onderhandelingen over de strategie over 2017. We hebben goede gesprekken met de leveranciers gehad en konden tonen wat allemaal mogelijk is’, aldus Kolk in de krant.

‘Albert Heijn stond stil’

Volgens Kolk trof hij bij zijn aantreden twee jaar geleden een bedrijf aan dat er niet goed voor stond. Het prijsimago was niet goed, andere ketens snoepten marktaandeel af. ‘We stonden op alle vlakken onder druk en moesten daarom alles tegen het licht houden. Hoe zit het met de prijs? Met de service? Met de winkels?’ Uit gesprekken met klanten kwam volgens Wouter Kolk naar voren dat deze vonden dat Albert Heijn stilstond. ‘Ze verwachten van AH een voortrekkersrol, een bepaald kwaliteitsniveau, een goede service en innovatiekracht. We kwamen er achter dat er grote lokale verschillen waren.’

AH to Go als eerste kassaloos

Net als eerder in Distrifood zegt Kolk de kassaloze winkel van Amazon fantastisch te vinden. ‘Klanten blijven een goede winkel in de buurt belangrijk vinden en technologie maakt winkelen steeds gemakkelijker. Ik zie dat (een kassaloze supermarkt, red.) ook hier komen, over een aantal jaren en waarschijnlijk als eerste bij AH to Go.’

Reageer op dit artikel