nieuws

Van Eerd doet mee aan 24 uur Le Mans

Branche & Bedrijf 4664

Van Eerd doet mee aan 24 uur Le Mans

LE MANS – Jumbo-directeur Frits van Eerd is één van de deelnemers aan de 24 uur van Le Mans 2017.

Van Eerd zit in het team Racing Team Nederland, waar ook Jan Lammers en Rubens Barrichello (11-voudig Formule 1 Grand Prix winnaar) deel van uitmaken. In totaal zestig auto’s verschijnen aan de start van ‘s werelds grootse autorace. Van Eerd en co. hebben startnummer 29 toegewezen gekregen.

Droom Van Eerd komt uit

Het team van de Jumbo-directeur mag ook deelnemen aan de 2017 European Le Mans Series, het Europese kampioenschap voor Le Mans-auto’s. Racing Team Nederland start met een Dallara P217 in de zogeheten LMP2-klasse, meldt racexpress.nl. ‘Dit is fantastisch nieuws. De 24 uur van Le Mans is simpelweg één van de grootste autoraces ter wereld en om daar nu samen met Jan en Rubens aan mee te gaan doen, is een droom die uitkomt’, zegt Van Eerd in een reactie op de site.

Lammers en Barrichello

Ook Jan Lammers is vanzelfsprekend blij. ‘Dit wordt mijn 23e 24 uur van Le Mans en ik vind het geweldig dat ik nu met Frits en Rubens rijd. Met Frits had ik al jarenlang het plan dit ooit samen te gaan doen, dus dan is het extra bijzonder als het dan ook echt gebeurt. Rubens ken ik al sinds hij als 16-jarig talent naar Europa kwam en nu racen we samen. Dat is uiteraard fantastisch.’

Officiële presentatie

Binnenkort vindt in Nederland de officiële presentatie plaats van het team, de auto en de rijders. De 85e 24 uur van Le Mans start op zaterdag 17 juni.

Reageer op dit artikel