nieuws

Superbuddy vindt nieuwe financier

Branche & Bedrijf 1811

Superbuddy vindt nieuwe financier

ZWOLLE – Participatiemaatschappij PPM Oost stapt in het online bezorgplatform SuperBuddy.

PPM Oost trekt hierbij samen op met Leapfunder, een Angel Investment platform voor bedrijfsfinanciering. PPM Oost gelooft in de Zwolse startup die in staat is om met een netwerk van winkelende buddy’s boodschappen binnen twee uur thuis te bezorgen.  Vanuit het participatiefonds investeert PPM Oost in SuperBuddy en verdubbelt het bedrag dat wordt opgehaald met het Amsterdamse Leapfunder.

Uitrol naar Utrecht

SuperBuddy is halverwege 2016 gelanceerd in Zwolle en rolt de komende maanden uit in Utrecht. Andere steden zullen in de loop van het jaar volgen. Met het opgehaalde geld gaat SuperBuddy het netwerk verder uitbreiden, het aantal bezorgers vergroten en het technisch platform verder verbeteren. PPM Oost treedt toe als aandeelhouder zodat SuperBuddy een prominente rol als boodschappenservice kan opeisen.

Goedkoop alternatief

De bezorgers van Superbuddy zijn deeltijdwerkers die hun opdrachten krijgen aangedragen via een app, en vervolgens in de supermarkt om de hoek de gewenste boodschappen doen. Daardoor is het aanbod volgens Superbuddy diverser, lokaler, sneller en goedkoper dan de traditionele bezorgdiensten.

Doorbraak

Voor SuperBuddy betekent het vertrouwen van PPM Oost een belangrijke doorbraak. Directeur Laurens van Geffen: ,’Als een partij met de reputatie van PPM Oost in dit stadium van een bedrijf zich aansluit, betekent dat zij een grote potentie zien. Voor andere investeerders is het een extra impuls om mee te doen.’

 

Reageer op dit artikel