nieuws

SuperBuddy breidt uit naar Utrecht

Branche & Bedrijf 1746

SuperBuddy breidt uit naar Utrecht
Een buddy in actie elders in het land. Archieffoto: Distrifood

ZWOLLE – Bezorgplatform Super Buddy start in maart met het bezorgen van boodschappen van Ekoplaza in Utrecht. ‘Een precieze datum kan ik nog niet geven, maar het wordt zeker maart’, laat mede-oprichter Laurens van Geffen aan Distrifood weten.

SuperBuddy startte in 2015 in Zwolle met het doen en bezorgen van boodschappen door een personal shopper, een zogenaamde Buddy, en wilde al voor 2016 actief zijn in een tweede stad. Het uitstel kwam volgens Van Geffen omdat een compleet nieuw platform is ontwikkeld. ‘Dat wilden we eerst klaar hebben. Zowel de voorkant als de achterkant van de website is compleet nieuw.’ Die is nu volgens de laatste standaarden en technieken op softwaregebied. ‘We lopen daarmee vooruit, ook op grote retailers. Daardoor kunnen we bijvoorbeeld met productsuggesties veel beter op het profiel van de klant sturen. Waarom zou je een klant overladen met duizenden producten als die gemiddeld uit 200 tot 250 items kiest?’

In gesprek met speciaalzaken

In startplaats Zwolle kunnen klanten boodschappen bestellen van Albert Heijn, Jumbo en Ekoplaza. ‘Onze klanten verzoeken ons, vanwege het enorme gemak en de vrijheid die we bieden, om ook de Keurslager en andere speciaalzaken toe te voegen op ons platform. We zijn in gesprek met meerdere speciaalzaken.

Soft-launch in Utrecht

De start in Utrecht wordt een soft-launch. ‘We starten met klanten die eerder al belangstelling toonden voor SuperBuddy.’ Bij de lancering worden in eerste instantie alleen boodschappen bezorgd van Ekoplaza, dat eerder al een partnership sloot met het bezorgplatform. ‘Daar komen later andere supermarktformules bij’, aldus Van Geffen, die zegt met diverse formules te praten. ‘Vrijwel iedereen toont belangstelling. Met ons nieuwe platform bieden we de kleinere retailers en speciaalzaken een kant en klare e-commerce oplossing.’

Hierna één van de drie grote steden

Na Utrecht moet snel een derde stad volgen. ‘We mikken daarbij op één van de drie grote steden.’ Over twee jaar wil SuperBuddy in acht steden actief zijn. ‘We willen uiteindelijk groeien naar zestig steden in Nederland.’ Ook wordt naar het buitenland gekeken. ‘Als we acht steden bedienen, willen we naar het buitenland.’ België is volgens hem een logische keuze. ‘Als je met Ahold praat, praat je ook met Delhaize. Maar ook andere retailers buiten Nederland tonen interesse.’

Afspraken over fee’s

Bezorgkosten variëren van €5 tot €15, afhankelijk van de besteding. De buddy’s krijgen daar 80 tot 85 procent van, en de rest is voor het platform. Daarnaast maakt SuperBuddy afspraken over een fee met retailers en (supermarkt)ondernemers waar boodschappen worden gedaan. Hoe die in elkaar steekt, wil Van Geffen niet zeggen. ‘Dat zijn individuele afspraken die we maken.’

Reageer op dit artikel