nieuws

Ramkrakers AH Wijhe horen celstraf eisen

Branche & Bedrijf 1521

Ramkrakers AH Wijhe horen celstraf eisen
Foto: Pixabay

WIJHE – Justitie eist gevangenisstraffen variërend van een half jaar tot tien maanden tegen vier ramkrakers die het hadden gemunt op een AH in Wijhe.

De vier worden ervan verdacht vorig jaar september een ramkraak te hebben gepleegd op de vestiging van AH in Wijhe waarbij ze het op de sigaretten hadden gemunt. Een van de verdachten gaf toe bij de ramkraak te zijn betrokken, twee verdachten ontkennen toe en een man doet er het zwijgen toe, meldt De Stentor.

Gemunt op sigaretten

De kraak had rond 4.00 uur on de nacht plaats. Op de camerabeelden is te zien hoe vier met bivakmutsen gemaskerde mannen proberen de ruit van de winkel met een moker in te slaan, daarna trappen ze tegen het glas. Als de ruit sneuvelt, gaan de vier ramkrakers naar binnen. De buit bestaat uit circa €4000 aan sigaretten, de schade is dubbel zo hoog.

Na enkele uren gepakt

De politie komt ze op het spoor als verontruste inwoners van Wijhe enkele uren later vier zenuwachtige mannen op het station zien staan en de politie waarschuwen. Als er enkele agenten arriveren kiezen de vier het hazenpad. Twee van hen worden al snel gepakt door de agenten en een van de verdachten wordt achterhaald door een conducteur. De derde man wordt uren in een veld gevonden. De politie vindt de gestolen sigaretten later terug in een auto die door een van de verdachten is gehuurd.

Eis: zes tot tien maanden

De vier uit Den Haag afkomstige mannen stonden gisteren allen voor de rechter. Een verdachte bekende bij de kraak betrokken te zijn. Twee anderen ontkennen en geven verder geen enkele verklaring. De derde verdachte, een man met een enorm strafblad, ontkende ook maar gaf wel een verklaring. Tegen hem werd de langste straf geëist, tien maanden. Tegen twee anderen eiste justitie 8 maanden een van de verdachten moet als het aan de officier van justitie ligt, 6 maanden brommen. De uitspraak volgt over twee weken.

Reageer op dit artikel