nieuws

PostNL breidt foodbezorging uit

Branche & Bedrijf 2837

PostNL breidt foodbezorging uit

DEN HAAG – PostNL gaat voortaan zeven dagen per week foodproducten bezorgen met het speciale foodnetwerk.

In zowel grote steden als buitengebieden bestellen volgens PostNLnl steeds meer mensen hun foodproducten online. Het bedrijf bezorgt voor verschillende aanbieders boodschappen, maaltijdboxen en speciaal-producten zoals vlees en sportvoeding. Sinds februari 2017 bezorgt PostNL ook de maaltijdboxen van Marley Spoon en De Krat.

30 minuten

Om het gemak voor consumenten te vergroten breiden aanbieders van online foodproducten het aantal dagen uit waarop bezorgd kan worden. Daarnaast ontvangen consumenten nog nauwkeuriger informatie over het bezorgmoment via de PostNL-app. Het tijdvak waarbinnen PostNL bezorgt, is verkort naar 30 minuten.

Speciaal foodnetwerk

PostNL wil de beste logistieke partij voor online food in de Benelux te worden. Daarvoor is een speciaal foodnetwerk met een eigen IT-applicatie ontwikkeld waarmee verzenders en ontvangers hun bestelling realtime kunnen volgen. Ruim 30 food-leveranciers waaronder Ekoplaza, Marley Spoon, Hoogvliet, Sligro, De Krat, Mathijs Maaltijdbox, Ekomenu en Samen een koe kopen bezorgen hun producten met PostNL in heel Nederland.

Koelbox

Foodproducten worden vervoerd in de PostNL-koelbox die samen met de universiteit van Wageningen is ontwikkeld. In deze koelbox blijven de producten op de juiste temperatuur om ze vers te houden. De verzegelde koelboxen worden geopend bij de deur en daarna weer meegenomen door de bezorger. De koelboxen kunnen tot 500 keer hergebruikt worden en aanbieders van voedsel hoeven de producten niet zelf in (kartonnen) dozen te verpakken. Hierdoor wordt bespaard op verpakkingen wat het milieu ten goede komt, aldus PostNL.
________________________________________

Reageer op dit artikel