nieuws

Plus wil online ‘beheerst groeien’

Branche & Bedrijf 3251

Plus wil online ‘beheerst groeien’
Foto: Herbert Wiggerman

UTRECHT – Supermarktketen Plus gaat los van de nieuwbouwplannen voor een centraal distributiecentrum in Utrecht investeren in het aparte e-dc. Doelstelling is ‘een beheerste groei laten zien van e-commerce’.

Plus maakte anderhalve week geleden de plannen bekend om de vier distributiecentra voor houdbaar assortiment vanaf 2020 te centraliseren in Tiel. Voor die tijd gaat Plus nog investeren in een apart centrum voor het picken van online bestellingen, zegt topman Jan Brouwer van het supermarktbedrijf in een interview met Distrifood. Later is het de bedoeling dat deze activiteiten alsnog in Tiel gaan plaatsvinden.

Plus maakt online een tussenstap

Brouwer legt uit hoe de e-commercestrategie van Plus eruit ziet. ‘We zetten daarbij voor Plus in op twee sporen. Bij Plus Express picken we in de winkel en de overige bestellingen en bijzonder assortiment moet vanuit een e-dc worden geleverd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de boodschappen voor thuis vanuit Tiel komen; daar is in de plannen ook rekening mee gehouden. Dat wil echter niet zeggen dat we pas in 2020 het e-dc gaan realiseren. We maken een tussenstap, mogelijk al in 2018. Later kunnen we dat dan naar Tiel overbrengen.’

Boodschappen bezorgen is verlieslatend

Daarbij noemt Brouwer zelf een belangrijke factor. ‘Wat ook niet onbelangrijk is, is hoe snel we zelf gas willen geven. Nu verzamelen we in de winkels tegen bepaalde bezorgkosten. Dat is verlieslatend en dat blijft ook zo. Dat geldt overigens ook voor distributie uit een e-dc. Het gaat erom dat je een beheerste groei laat zien van e-commerce. Dat is onze strategie.’

Lees het complete interview met Jan Brouwer en Rowell Versleijen over de toekomst van de logistiek binnen Plus in Distrifood 7 van 18 februari 2017. Abonnees kunnen dit nummer ook digitaal lezen. Hier kunt u abonnee worden.

Reageer op dit artikel