nieuws

Plus in Dordrecht mag uitbreiden mits geluidsscherm

Branche & Bedrijf 2160

Plus in Dordrecht mag uitbreiden mits geluidsscherm
Foto: Roel Dijkstra

DORDRECHT – De Plus van ondernemer Pel ’t Lam mag uitbreiden van de huidige 1100 vierkante meter naar 1700 vierkante meter. Voorwaarde is wel dat er rond het parkeerterrein een geluidsscherm komt om de overlast voor de buurt te beperken.

Dat meldt de lokale editie van AD voor Dordrecht en omgeving. Het gaat om de Plus aan het Damplein in het voormalige dorp Dubbeldam, dat nu een wijk is in Dordrecht, een van de twee winkels van ondernemer ’t Lam. Hij  vertelt aan de krant dat hij al sinds 2012 bezig is om uit te breiden. ‘Het lijkt er nu eindelijk van te gaan komen. We hopen na de zomer te kunnen starten.’ Bezwaren tegen de verbouwing van omwonenden en van concurrent Nettorama zijn afgewezen. Als onderdeel van de operatie om de overlast voor de buurt te minimaliseren wordt ook de rijroute van vrachtwagens aangepast.

Kwalitatieve impuls voor het plein

Omwonenden vreesden toch meer verkeersoverlast, onveilige situaties en schade aan hun woningen. Die bezwaren vonden echter geen gehoor bij de gemeente, die juist stelt dat de situatie voor de buurt verbetert. Zeker door het geluidsscherm rond het parkeerterrein. De bezwaarmakers kunnen nog in beroep bij de Raad van State. Veel ondernemers hebben ’t Lam juist gevraagd om haast te maken met de uitbreiding om zo de aantrekkelijkheid van het Damplein als winkelgebied te vergroten. ‘De uitbreiding van onze supermarkt sluit mooi aan bij de opknapbeurt van het Damplein. Daardoor krijgen alle winkels rond het plein een kwalitatieve impuls’, laat ’t Lam weten.

Reageer op dit artikel