nieuws

Picnic van start in Lelystad

Branche & Bedrijf 3103

Picnic van start in Lelystad

LELYSTAD – Bezorgservice Picnic gaat op korte termijn van start in Lelystad.

Dit meldt Omroep Flevoland. Lelystad wordt na Almere de tweede stad in Flevoland waar Picnic actief wordt. Volgens Omroep Flevoland bedient Picnic in Almere al meer dan 3000 klanten en  staan er 2000 mensen op de wachtlijst.

Geheim van succes
In een toelichting op de aankondiging dat Picnic in Lelystad van start gaat, zegt David Korijn dat het het geheim van het succes van de bezorgservice is dat het als zelfstandige entiteit opereert en niet is gebonden aan een supermarkt. ‘Om tien uur ’s avonds bekijken we alle bestellingen voor de volgende dag. Dat kopen we in bij onze leverancier. Voor acht uur de volgende ochtend worden de boodschappen afgeleverd in ons distributiecentrum in Nijkerk. Daar wordt het gesorteerd en per vrachtwagen naar Almere gereden, waar het dan met 25 elektrische bestelbusjes huis aan huis gratis bezorgd wordt.’

‘Picnic redt het niet’
Retaildeskundige Paul Moers is kritisch over het concept. Hij denkt niet dat het bedrijf winstgevend kan worden. ‘De grote jongens zoals Albert Heijn en Jumbo domineren de markt. Ze zijn volop in oorlog, zij zetten in één week €1 miljoen om. Dat is de jaaromzet van Picnic. In de hele supermarktbranche hebben we het over miljarden. Daar kan zo’n klein bedrijf niet mee concurreren. Zij kunnen uiteindelijk niet op tegen de lage prijzen die deze supermarkten kunnen rekenen omdat zij heel groot inkopen.’ Volgens Moers is Picnic zes jaar te laat. Nu is het niet bijzonder en vernieuwend genoeg.

Reageer op dit artikel