nieuws

‘Lanceren Appie Today is goede zet’

Branche & Bedrijf 1490

‘Lanceren Appie Today is goede zet’
Wolter Tjeenk Willink/Traffic Builders

ALMERE – Albert Heij  heeft een goede zet gedaan door het  videokanaal Appie Today te lanceren. ‘Het kan klanten tot fans en ambassadeurs maken.’

Dit zegt zegt Wolter Tjeenk Willink, directeur van het online marketingbureau Traffic Builders in Foodmagazine. De lancering van het YouTube-kanaal sluit volgens Tjeenk Willink naadloos aan op de huidige marketingtrends die is gericht op een always on-strategie. ‘AH werkt zo doorlopend aan zijn merkbekendheid en merkbeleving. Het is een soort inboundmarketing-achtige strategie. In plaats van te roepen wij zijn de beste, de grootste en de goedkoopste, communiceer je inhoudelijk. Daarmee laat je je doelgroep zelf conclusies trekken.’ Doordat er bovendien user-generated content inzit, mensen kunnen het liken, delen en reageren, doe je de marketing met je doelgroep samen. ‘Het is niet meer het pusherige van tien tot twintig jaar terug.’

Geen calls to action op Appie Today

Daarom zijn er op Appie Today ook geen zogenaamde ‘calls to action’, geen aanbiedingen of Hamsterweken, te zien. ‘Je wilt niet vertellen waar je als merk voor staat, maar dat juist laten zien en ervaren, zodat de doelgroep die conclusie zelf trekt. Als je op een kanaal als dit pusht, werkt dat zelfs averechts. Ze zetten vooral in op engage en nurture, dat laatste is het verzorgen en koesteren van de bestaande klanten. Daarmee creëer je merkloyaliteit en een natuurlijke heractivatie.’

Merkbeleving anders laden

Het is volgens hem een stijlbreuk met de traditionele marketingroute van merkbekendheid, naar merk beleving en vervolgens commerciële acties. ‘Wat ze doen, omdat ze al zo’n grote schare trouwe klanten hebben, is ze tot fans en zelfs ambassadeurs maken. Ze willen de merkbeleving op een andere manier laden dan alleen het zijn van een supermarkt.’

Abonnees op Foodmagazine lezen hier het volledige artikel.

Abonneer u hier op Foodmagazine.

Reageer op dit artikel