nieuws

Jumbo wint zondagsloterij in Waddinxveen

Branche & Bedrijf 3811

Jumbo wint zondagsloterij in Waddinxveen

WADDINXVEEN – Drie van de vijf grotere supermarkten in Waddinxveen hebben maandag meegedaan aan de loterij om de zondagsopening. De lokale Jumbo kwam als winnaar uit de bus, terwijl de twee vestigingen van Albert Heijn naast de hoofdprijs grepen.

Dat meldt de lokale editie van het AD. Op dit moment is de Albert Heijn aan het Koningin Wilhelminaplein nog de enige supermarkt die op zondag open is. Deze winkel en de andere AH in de plaats waren de andere twee partijen die meedongen naar de zondagsopening. Lidl en Plus zagen af van deelname aan de loterij, de andere supermarkten in Waddinxveen zijn te klein. Zondagsopening blijft een kritisch punt in de plaats. Mogelijk is dit de laatste keer dat er een loterij wordt gehouden. Later dit jaar houdt de gemeente een grootschalig onderzoek onder ondernemers, werknemers en inwoners naar de wenselijkheid van opening op zondag. Aan de hand daarvan wordt het beleid mogelijk aangepast.

Eerste opening afgedwongen voor de rechter

De zondagspening werd in 2015 door de Jumbo afgedwongen voor de rechter. Ondernemer Albert Blaauw toont zich dan ook in zijn nopjes met de winst in de loterij, vertelt hij aan de krant. ‘Ik ben daar erg blij mee.’ De oppositie in Waddinxveen wil graag algemene zondagsopening, maar de coalitie bestaande uit een lokale partij, VVD en CDA heeft in het coalitieakkoord afgesproken dat dit niet aan de orde is. Dit kostte VVD-wethouder Cees Kroes vorig jaar de kop. Overigens geldt de zondagsopening zoals de Jumbo die nu heeft verworven alleen voor 16.00 tot 19.00 uur.

Reageer op dit artikel