nieuws

Investeerder stapt uit HelloFresh-moeder

Branche & Bedrijf 3452

Investeerder stapt uit HelloFresh-moeder

STOCKHOLM  – De Zweedse grootinvesteerder Kinnevik stapt uit Rocket Internet, het moeder bedrijf van Hello Fresh.

Investeerder Kinnevik verkoopt de helft van zijn aandelen in Rocket Internet aan institutionele beleggers. Het investeringsbedrijf pakt daarmee een behoorlijk koersverlies. De liefde  tussen Kinnevik en Rocket Internet lijkt daarmee bekoeld, schrijft Emerce.

Aandelenkoers daalt

Kinnevik maakte gisterenavond bekend dat het de helft van zijn belang van 13,2 procent belang in de Duitse bedrijvenbouwer Rocket verkoopt voor €19,25 per aandeel. Op het moment van bekendmaken stond de koers van de HelloFresh-moeder nog op €21,35. Die kelderde vanochtend tot €18,95. Andere beleggers volgden het voorbeeld en stapten ook uit. De Zweden zeggen de andere 6,6 procent over niet eerder dan 90 dagen te verkopen. Of ze dat daadwerkelijk zullen doen, wordt dan duidelijk.

Beursgang HelloFresh

Kinnevik stopte honderden miljoenen euro’s in bedrijven van Rocket Internet zoals Zalando, HelloFresh, Global Fashion Group, Home24 en Westwing. Het zou rond de eerste plannen voor een beursgang van Hello Fresh mis zijn gegaan gegaan. Rocket Internet topman Oliver Samwer zette de relatie met zijn  grootaandeelhouder op het spel omdat hij zijn mening te hard wilde doordrukken. Overigens worden op de website van Kinnevik de investeringen in Zalando nog altijd belicht als een successtory.

Afschrijven op waardering

In het jaarverslag over 2016 liet Kinnevik al zien dat het de boekwaarde van Rocket Internet met 29 procent omlaag had geschroefd. De waardering (fair value) van Rocket-bedrijven Home24 en Westwing waren zelfs met 63 procent teruggebracht.

Reageer op dit artikel