nieuws

Fraudeur AH-kortingsstickers gepakt

Branche & Bedrijf 5342

Fraudeur AH-kortingsstickers gepakt
Politie Den Bosch pakt fraudeur kortingsstickers AH. Foto: Facebook/Politie Den Bosch

DEN BOSCH – De politie in Den Bosch heeft vorige week een man opgepakt die fraudeerde met kortingsstickers van Albert Heijn.

‘Stickers plakken en stiekem korting pakken.’ Onder dit kopje meldt de politie in Den Bosch op Facebook dat ze een man heeft aangehouden die fraudeerde met kortingsstickers van AH. De fraudeur werd op heterdaad betrapt toen hij het filiaal van AH in winkelcentrum Maaspoort op deze bijzondere manier probeerde op te lichten. Hij kocht producten goedkoper door er zelf eerder gestolen kortingsstickers op te plakken.

Al half jaar fraude bij AH

De fraude bleek al langer aan de gang te zijn. De man had een half jaar voor zijn aanhouding een grote rol kortingsstickers uit de supermarkt gestolen. Sindsdien nam hij volgens de politie geregeld een aantal producten goedkoper mee.

AH-filiaal spoort fraudeur zelf op

Nadat de rol met kortingsstickers was gestolen, paste de supermarkt een aantal interne procedures aan. ‘Hierdoor kwam de man een maand geleden in beeld als mogelijke verdachte’, schrijft de politie op Facebook. Nadat de man zijn boodschappen had betaald werd hij aangesproken door medewerkers van de supermarkt en vervolgens overgedragen aan de politie.

Meerdere rollen kortingsstickers gestolen

Na zijn aanhouding ontdekte de politie dat de kortingsfraudeur in het bezit was van meerdere rollen stickers. Daarnaast stonden er in zijn voorraadkast veel producten die met zulke stickers beplakt waren. Bovendien bleek toen dat meer filialen van AH in ‘s-Hertogenbosch gedupeerd zijn doordat de man daar kortingsstickers plakte.

Nacht in cel

De man is na een nacht in de cel te hebben doorgebracht weer op vrije voeten gesteld. ‘Het onderzoek is nog gaande en binnenkort mag de man, die verdacht wordt van diefstal, heling en oplichting, zich verantwoorden bij de rechtbank’, aldus de politie.

Reageer op dit artikel