nieuws

‘Boekhouding Kruidenier Groep vol fouten’

Branche & Bedrijf 4155

‘Boekhouding Kruidenier Groep vol fouten’

AMSTERDAM – De curator van de failliete levensmiddelengroothandel Kruidenier Groep is gestuit op onvolkomenheden in de administratie. Een onafhankelijke accountant gaat nu de boekhouding doorlichten.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad vanmorgen. De Kruidenier Groep, eigendom van de familie Kruidenier, beleverde onder meer bedrijfskantines, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en de horeca. Die laatste positie werd verkregen door de overname van onder meer Karsten Horeca Grootgebruik. Het bedrijf beleverde ook kleine supermarkten en lanceerde daarvoor in 2013 nog de formule Uw Kruidenier.

Omzet daalde al enkele jaren

Drie jaar geleden ging het bedrijf echter failliet nadat huisbankier Deutsche Bank en leveranciers hun handen van het bedrijf aftrokken vanwege de teruglopende resultaten van het bedrijf. De omzet was in enkele jaren van €300 miljoen gedaald naar €180 miljoen. De curator deed de afgelopen jaren onderzoek naar het faillissement en heeft nu de conclusie getrokken dat het bedrijf niet heeft voldaan aan de wettelijke boekhoudplicht.

Schade van faillissement verhalen bij familie

Dit kan tot gevolg hebben dat de schade van het faillissement bij de aandeelhouders kan worden verhaald. Het bedrijf liet een schuldenlast van zo’n €35 miljoen achter.

Reageer op dit artikel