nieuws

Pakjes-rel kost Bruna-topman de kop

Branche & Bedrijf 3394

Pakjes-rel kost Bruna-topman de kop

HOUTEN – De directeur van boekwinkelketen Bruna, Fred Zeegers, is op non-actief gesteld. Volgens mede-eigenaar PostNL was er al enige tijd sprake van ‘een verschil van inzicht’ tussen Zeegers en de raad van commissarissen van Bruna.

De Bruna-baas haalde zich onlangs de woede van PostNL op de hals door een samenwerking aan te gaan met concurrerende postbedrijven DHL en Sandd. Dit heeft het besluit om Zeegers aan de kant te zetten versneld, bevestigde een woordvoerster van PostNL dinsdag na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Rob Schuyt interim-directeur

De taken van de geschorste Zeegers worden sinds 23 december waargenomen door interim-directeur Rob Schuyt.Bruna kondigde recent aan dat er in zijn filialen ophaal- en verstuurpunten komen voor pakketjes en post van Sandd en DHL. Volgens Sandd zou dat betekenen dat de bestaande loketten van PostNL in de winkels zullen verdwijnen, omdat het ondenkbaar is dat vanuit één loket meerdere dienstverleners kunnen werken.

PostNL voor helft eigenaar van Bruna

Het nieuws over deze exclusieve deal met Sandd kwam toen al merkwaardig over. De gedumpte partij, PostNL, is voor 50 procent eigenaar van Bruna. PostNL meldde dan ook er alle vertrouwen in te hebben dat de dat voor 50 procent eigenaar is van Bruna, gaat er echter vanuit dat de eigen samenwerking met Bruna op de oude voet wordt voortgezet. Of het gedwongen vertrek van Zeegers gevolgen heeft voor de samenwerking tussen Bruna en Sandd is niet bekend.

Reageer op dit artikel