nieuws

Mogelijk groter dc voor Bol.com

Branche & Bedrijf 1598

Mogelijk groter dc voor Bol.com

WAALWIJK – Webwinkel bol.com sorteert voor op een uitbreiding van zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk.

Het dochterbedrijf van Ahold heeft aan de gemeente gevraagd wat de mogelijkheden zijn om grond naast het logistiek centrum, waaraan nog wordt gebouwd, aan te kopen. Dat heeft een woordvoerster maandagavond na berichtgeving van het Brabants Dagblad bevestigd.

Optie op grond genomen

Volgens de krant heeft bol.com een optie genomen op een perceel van 8,3 hectare naast het 10 hectare grote terrein waar het nieuwe distributiecentrum komt. Het bedrijf zegt dat op dit moment slechts een wens is uitgesproken naar de gemeente, en dat nog niets concreets kan worden gezegd over de omvang, bouw en timing.

Enorme groei doorgemaakt

‘Voor de komende jaren verwachten we dat het nieuwe fulfilment center voldoende ruimte biedt voor onze logistieke activiteiten’, laat de woordvoerster weten in een verklaring. ‘Gezien de enorme groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt en die zich naar verwachting in de komende jaren zal doorzetten, is het voor ons van groot belang om uit te kunnen breiden.’

In de zomer in gebruik

De distributie van bol.com wordt op dit moment al vanuit Waalwijk geregeld. Het nieuwe logistieke centrum op het bedrijventerrein Haven Acht moet in de zomer in gebruik worden genomen. Bij de opening zal het circa 50.000 vierkante meter grondoppervlakte hebben, wat te vergelijken is met zeven voetbalvelden. Er zullen zo’n duizend mensen werken.

 

Reageer op dit artikel