nieuws

AH Van Noort bouwt nieuw in Berghem

Branche & Bedrijf 3072

BERGHEM – AH-franchisenemer Gerrit van Noort bouwt een nieuwe supermarkt in Berghem die als basis dient voor het nieuwe centrum vaan de Brabantse plaats.

AH Van Noort bouwt nieuw in Berghem
Foto: Facebook AH Berghem

Voor Van Noort, die ook een AH-vestiging in Leiden uitbaat, gaat daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling. ‘Ik ben blij dat ik dit nog voor mijn pensioen mag meemaken’, citeert het Brabants Dagblad de ondernemer. Van Noort sprak de woorden bij het onthullen van het bord bij de bouwplaats. Hij deed dat samen met wethouder Johan van der Schoot, Kees Schipper van Rialto Ontwikkeling en Martin Boswinkel van wooncorporatie Mooiland.

AH in december open

Behalve de nieuwe supermarkt worden er twintig appartementen gebouwd. De helft daarvan wordt verkocht en de andere helft wordt door woningstichting Mooiland verhuurd. De ontwikkeling is een lang proces geweest. De eerste plannen dateren uit 2007. Als alles volgens plan verloopt, opent de winkel in december dit jaar.

Winkelcentrum

Wethouder Van der Schoot zegt in de krant blij te zijn dat het project eindelijk wordt gerealiseerd/ ‘Dit is een kern met tienduizend inwoners. Berghem verdient gewoon een winkelcentrum, waarvoor we wat mij betreft hier de basis leggen.’ Foto’s van de bouw zijn op de Facebook-pagina van AH Berghem te zien.

Huidige winkel

Wat er met de huidige, circa 1200 vierkante meter tellende vestiging van AH gebeurt, meldt de krant niet. De bijna 10.000 inwoners kunnen naast de AH ook bij een filiaal van Jumbo terecht voor hun boodschappen.

Reageer op dit artikel