nieuws

AH, Jumbo en Superunie in overheids voedselapp

Branche & Bedrijf 3039

AH, Jumbo en Superunie in overheids voedselapp

DEN HAAG – De nieuwe app die het Voedingscentrum in opdracht van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat onder de naam EtiketWijzer de testfase in. Data van 150.000 producten van AH, Jumbo en Superunie komen beschikbaar.

Dat meldt GS1 die de onderliggende data aanlevert. De app laat volgens GS1 de ingrediënten, voedingswaarde en allergenen van het product zien en geeft aan of het binnen de Schijf van Vijf past. Ook kunnen meerdere producten met elkaar worden vergeleken.

Eind januari beschikbaar

Volgens GS1 is het de bedoeling dat de eerste versie van de app eind januari beschikbaar is voor consumenten om te testen en te demonstreren. ‘De app is dan nog niet publiekelijk voor alle consumenten beschikbaar, maar er zullen dan o.a. consumententesten op de winkelvloer worden uitgevoerd.’

Jumbo, Superunie en AH in app

Voor de testversie zijn een aantal GS1 deelnemers benaderd om hun productgegevens direct aan het Voedingscentrum te publiceren schrijft de dataverzamelaar op haar website. De testversie heeft data van eigen merken van Jumbo, Superunie (via SIM), Albert Heijn en data van een aantal A-merk fabrikanten (via GS1).

Eind 2017 voor iedereen beschikbaar

Bij voldoende producten en het juiste gebruiksgemak is de EtiketWijzer-app medio 2017 beschikbaar voor de Nederlandse consument. Voor de laatste versie van de app – die volgens planning eind 2017 wordt gelanceerd – is het streven dat alle voedingsmiddelen die in supermarkten worden verkocht (ca. 150.000) erin staan.

 

Reageer op dit artikel