nieuws

Zelfrijdende winkelwagen op komst

Branche & Bedrijf 3779

Zelfrijdende winkelwagen op komst
De Dash zelfrijdende winkelwagen

Five Elements Robotics komt volgend jaar met de Dash met een zelfrijdende winkelwagen die op basis van een boodschappenlijstje zelf zijn route door de supermarkt zoekt.

Klanten kunnen met hun  smartphone een boodschappenlijstje uploaden naar de Dash zelfrijdende winkelwagen. De zelfrijdende winkelwagen rijdt vervolgens elektrisch de meest optimale route door de supermarkt en stopt precies daar waar de producten te vinden zijn. Het meest coole, volgens de ontwikkelaars, is dat het wagentje ook een virtual reality interface heeft die de winkel aan de klant laat zien terwijl die door de paden loopt de benodigde producten highlight. Tijdens de rondgang worden op basis van het lijstje, en eventueel eerder koopgedrag, op het scherm suggesties gedaan voor andere  producten.

Scannen en betalen met zelfrijdende winkelwagen

De Dash zelfrijdende winkelwagen is uitgerust met een scanner en een betaalsysteem. Er hoeft niet meer apart bij een kassa te worden afgerekend. Na betaling volgt het wagentje de klant naar de auto op het parkeerterrein. Na te zijn leeggehaald zoekt het wagentje zelfstandig weer het docking-station op. Het meest coole, volgens de ontwikkelaars, is dat het wagentje ook een virtual reality interface heeft die de winkel aan de klant laat zien terwijl die door de paden loopt de benodigde producten highlight.

Eerste wagentjes in 2017

Five Elements Robotics verwacht dat de eerste wagentjes in 2017 al in gebruik zullen worden door winkels.  ‘De Dash Robotic Shopping cart gaat de manier waarop we shoppen veranderen. Als deze wagentjes eenmaal in supermarkten zijn te vinden, gaan we ons afvragen hoe we ooit zonder konden’, zegt CEO Wendy Roberts van Five Elements. Of er daadwerkelijk contact is met een winkelketen, meldt Five Elements niet.

Video’s met uitleg hoe de Dash werkt

 

Reageer op dit artikel