nieuws

Polman en Boer hoog in ‘invloedrijkste’-lijst

Branche & Bedrijf 2025

Polman en Boer hoog in ‘invloedrijkste’-lijst
Frans Muller (l) en Dick Boer.

AMSTERDAM – Unilever topman Paul Polman en Ahold-baas Dick Boer stijgen beiden op de lijst van invloedrijkste mensen in Nederland. Polman stijgt van de negende naar de tweede plaats.

De lijst van de tweehonderd invloedrijkste Nederlanders wordt jaarlijks door De Volkskrant gepubliceerd op basis van een netwerkanalyse en een database met 23.000 personen en functies. Op basis van een computermodel wordt er vervolgens een ranglijst samengesteld die daarna journalistiek wordt bijgesteld op basis van vertrouwelijke gesprekken. Commissaris en bestuurder Hans Wijers is net als vorig jaar de nummer één.

Paul Polman en Dick Boer stijgen

Unilever-baas Paul Polman rukt op op de ranglijst. Hij stijgt van de negende naar de tweede plaats. Ahold-topman Dick Boer rukt ook op. Hij staat inmiddels op de 25e plaats, nadat hij vorig jaar nog op de 33e plek stond. Nieuw binnen op nummer 67 is FrieslandCampina-topman Roelof Joosten, terwijl voormalig Unilever-topman Antony Burgmans op 86 uitkomt. Dat is een flinke daling, vorig jaar stond hij nog op de 46e plaats.

Daniel Ropers van Bol.com ook in de lijst

Topman Daniel Ropers van Ahold-dochter Bol.com stijgt van 142 naar 106, terwijl voorzitter Maarten Das van Heineken Holding op de 160e plek te vinden is. Voorman Guido van Woerkom van Detailhandel Nederland neemt de 199e plek op de ranglijst in. Andere voor de foodbranche interessante mensen op de ranglijst zijn voorzitter Chris Fonteijn (172) van de Autoriteit Consument & Markt en oud-Ahold-bestuurder Peter Wakkie (174).

Reageer op dit artikel