nieuws

Plus-ondernemer Pansier stopt in Renkum

Branche & Bedrijf 4149

Plus-ondernemer Pansier stopt in Renkum
Ton Pansier. (foto Bart Nijs)

RENKUM – Plus-ondernemer Ton Pansier draagt begin januari zijn winkel over aan Plus Retail. Volgens Pansier is de winkel niet rendabel genoeg gebleken.

‘Met pijn in ons hart hebben wij moeten besluiten om onze winkel te verkopen. Ondanks dat wij een heel mooie groei hebben doorgemaakt, is deze niet toereikend voor een rendabele bedrijfsvoering’, schrijven Ton Pansier en zijn vrouw Tanja in een brief aan vaste klanten. Dat meldt De Gelderlander.

‘Gaf veel voldoening en energie’

‘De afgelopen jaren hebben wij heel erg veel plezier beleefd aan ons werk. Er zijn vele dierbare contacten ontstaan en samen met jullie hebben we vele spraakmakende activiteiten kunnen ontwikkelen. Dit heeft ons heel veel voldoening en energie gegeven’, aldus het echtpaar Pansier.

Pansier draagt Plus 8 januari over

Op zondag 8 januari wordt de Plus overgedragen aan Plus Retail. Volgens De Gelderlander gaan Ton en Tanja Pansier vervolgens een maand op familiebezoek in Nieuw-Zeeland. Wat er vervolgens met de winkel gebeurt, is niet bekend. In 2012 verplaatst Pansier zijn oude winkel naar de honderd meter verderop liggende nieuwe locatie. Plus won de strijd om dat vestigingspunt destijds van Hoogvliet, dat ook interesse had om een supermarkt in Renkum te openen.

Pansier streed voor zondagopening

Pansier stond bekend als voorvechter van zondagsopening. In 2012 achtte hij opening op die dag noodzakelijk om de concurrentie aan te kunnen met de supermarkten in Wageningen, die elke week open zijn op zondag. Volgens hem kost dat de Renkumse supers klanten. ‘Als wij niet op zondag open mogen, is dat in feite oneerlijke concurrentie’, zei Pansier destijds tegen De Gelderlander. Destijds was in de gemeente Renkum een lotingssysteem in gebruik dat bepaalde wie op zondag open mocht. Inmiddels mogen alle supermarkten in de gemeente elke dag open zijn.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel