nieuws

Plus-caissière steelt kwart miljoen bij elkaar

Branche & Bedrijf 8544

Plus-caissière steelt kwart miljoen bij elkaar
(foto Pixabay)

VAASSEN – Een 48-jarige vrouw uit het Gelderse Vaassen heeft een kwart miljoen euro gestolen uit de kassa’s van haar voormalige werkgever, de Plus van ondernemer Dick van den Hoven in Heerde.

De vrouw was actief als caissière bij de Plus, en stal het bedrag in iets meer dan vijf jaar bij elkaar, schrijft het AD. Ze pleegde de diefstallen bij de winkel van 1 januari 2009 tot 30 april 2014. Maandag staan de vrouw en haar vriend voor de rechtbank.

Caissière kocht onder meer drugs

Volgens de krant leefden de vrouw en haar 43-jarige vriend goed van het geld. Ze kochten er onder meer drugs, een auto, een nieuwe keuken, dure horloges en computers van. De vriend staat terecht voor het kopen van spullen met het gestolen geld, de vrouw verschijnt voor de rechter voor het stelen van het geld en het in bezit hebben van diverse soorten drugs.

Ria B. deed administratie én kassa

Ria B., zoals de vrouw wordt genoemd in de krant, werkte al meer dan twintig jaar voor de Gelderse supermarkt, voorheen een Edah. Als hoofdcaissiere was ze verantwoordelijk voor zowel administratie als kassa, legt ondernemer Dick van den Hoven van de Plus-vestiging uit. ‘Dat was al zo toen ik de supermarkt overnam en dat heb ik zo gelaten. Daar heb ik spijt van als haren op mijn hoofd. Nu hebben we dat anders geregeld’, aldus de bestolen ondernemer Van den Hoven.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel