nieuws

Ikea breidt supermarktassortiment uit

Branche & Bedrijf 2941

Ikea breidt supermarktassortiment uit

AMSTERDAM – Ikea breidt in 2017 het foodassortiment verder uit onder andere met graanmixen. De uitbreiding brengt Ikea onder de noemer ‘smaakmakers’. De nieuwe foodproducten moeten volgens de warenhuisgigant passen bij ‘het drukke en snelle leven van nu. Niet alleen voor thuis, maar ook voor onderweg.’

Tot de nieuwe introducties behoren granen en kruidenmixen, smaakmakers voor thee en water, maar ook ‘kaviaar’op basis van zeewier. De nieuwe producten zullen vanaf februari 2017 instromen.De granenmixen zijn een mix van haver, tarwe, rogge en gerst. ‘Breng ze aan de kook en combineer ze met groenten, vis, kip of vlees’, aldus Ikea. De granenmixen zijn verkrijgbaar met champignon- of kruidensmaak.

Ikea komt ook met oplosdrank

Nieuw zijn ook de oplos-smaken in warm of koud water. ‘Mix de IKEA PS 2017 oplosdrank met warm of koud water en geniet van de heerlijke dranken’, aldus de meubelverkoper. De oplosmixen zijn verkrijgbaar in drie smaken: ‘rooibos & rozebottel’, ’matcha (Japanse groene thee) & lingonberry’* en ‘maté (Zuid-Amerikaanse thee) & framboos’.

Imitatie-kaviaar onderdeel assortiment

Verder komt Ikea met een ‘kaviaar’ van zeewier. De Sjörapport zwarte en rode zeewierparels. Zij zijn een smaakmaker bij vis, groenteballetjes en rösti dat reeds in het assortiment zit.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel