nieuws

Hudson’s Bay zoekt 2500 medewerkers

Branche & Bedrijf 3566

Hudson’s Bay zoekt 2500 medewerkers

AMSTERDAM – Warenhuisketen Hudson’s Bay gaat de komende periode op zoek naar 2500 werknemers. De eerste wervingsronde is begonnen.

De van oorsprong Canadese detailhandelaar heeft in Nederland een aantal voormalige V&D-vestigingen overgenomen en opent volgend jaar in ons land zo’n twintig filialen. Ook komt er in het warenhuis in Leiden een tijdelijk hoofdkantoor voor de Nederlandse markt. De werving gebeurt via een speciale website, die afgelopen week is gelanceerd.

Vooral personeel voor het hoofdkantoor

Op dit moment is het bedrijf vooral op zoek naar mensen voor het hoofdkantoor. De werving voor personeel voor in de winkels wordt waarschijnlijk komend voorjaar gestart. De exacte openingsdatum van de eerste warenhuizen van Hudson’s Bay in Nederland zijn nog niet bekend.

Hudson’s Bay is al actief in België en Duitsland

De onderneming maakte vorig jaar voor het eerst de sprong naar Europa na de overname van Galeria Kaufhof in Duitsland en Galeria Inno in België van het Duitse Metro. In Nederland was de partij geruime tijd in gesprek over een overname van V&D, maar uiteindelijk werden na de ondergang van het concern aparte afspraken gemaakt met vastgoedeigenaren.

Managementteam is al bekend

Afgelopen zomer benoemde Hudson’s Bay al een aantal managers. zo werd Edwin Boer aangesteld als directeur Winkeloperatie. Hij werkte eerder bij Hema en Bijenkorf. Voormalig V&D-inkoopdirecteur Jacco van der Steen kreeg de functie van marketing- en inkoopdirecteur, terwijl Kirsten Nijmeijer werd benoemd tot directeur HR. Elly Zwinnen gaat het projectmanagement doen. Allenvallen onder HCB Europe, dat gevestigd is in Keulen. Ze zullen rapporteren aan Olivier van den Bossche.

 

Reageer op dit artikel