nieuws

Geveling wil komst Jumbo tegenhouden

Branche & Bedrijf 3807

Geveling wil komst Jumbo tegenhouden
Hans Geveling in een van zijn AH-vestigingen.

DE MEERN – Albert Heijn multifranchiser Hans Geveling probeert met een kort geding de komst van een Jumbo naar winkelcentrum Mereveldplein in De Meern tegen te houden.

Het kort geding, waarmee Hans Geveling bv de komst van de Jumbo wil tegenhouden, dient vrijdag voor de rechtbank in Utrecht, meldt het AD. Jumbo, nu nog gevestigd aan de  Meerndijk, wil verhuizen naar de locatie aan het Mereveldplein in  De Meern. Geveling exploiteert een vestiging van Albert Heijn in dit winkelcentrum.

Nu Vomar als concurrent van Geveling

In het pand waar het Jumbo-filiaal moet komen is nu nog een filiaal van Vomar Voordeelmarkt gevestigd. Volgens advocaat H.H. van Gaal van het Arnhemse advocatenkantoor Van Goud, ziet Geveling liever geen Jumbo komen, zegt hij in het AD. ‘Mijn cliënt heeft liever geen Jumbo supermarkt. Dat is een rechtstreekse concurrent. Een omzetdaling ligt dan voor de hand.’

Jumbo is wel directe concurrent

Ondanks dat er al een supermarkt in het pand is gevestigd, denkt Van Gaal dat Geveling toch een goede kans heeft op basis van de huurovereenkomst. Daarin staan volgens hem bepalingen waardoor de komt van Jumbo is tegen te houden.  ‘We denken in deze zaak een goede kans te hebben.’, laat hij in het AD weten. Hij erkent dat de Vomar ook een supermarkt is. ‘Maar dat is een discounter met een andere cliëntengroep. De Jumbo is veel meer een directe concurrent.’

Vomar en vastgoedexploitant reageren niet

Het winkelcentrum Mereveldplein is eigendom van Hoorne Vastgoed uit Uitgeest. Geveling wil dat de rechter Hoorne Vastgoed verbiedt de winkelruimte van de Vomar te verhuren aan Jumbo. Het vastgoedbedrijf nam het wijkwinkelcentrum in januari 2013 over van toenmalig eigenaar NSI. Ruim twee jaar later maakte een uitbreiding van het centrum de komst van Vomar mogelijk. Ook werd de AH toen vergroot van circa 800 naar 1100 vierkante meter vvo. Vomar kon het AD geen antwoord geven op de vraag waarom het bedrijf al zo snel wil vertrekken uit het winkelcentrum. Ook Hoorne Vastgoed was volgens het AD niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel