nieuws

180 Uur werkstraf voor stelende caissière

Branche & Bedrijf 1580

180 Uur werkstraf voor stelende caissière

HEERDE – De ex-hoofdcaissière van de Plus-supermarkt in Heerde moet 180 uur werkstraf verrichten vanwege het stelen van €45.000 uit de kassa.

In totaal werd er voor meer dan een kwart miljoen uit de kassa geroofd, maar de caissière kon wegens gebrek aan bewijs ‘slechts’ veroordeeld worden voor de 45.000 euro die ze toegaf gestolen te hebben, zo meldt De Stentor.

Cruciale werknemer

De caissière werd er aanvankelijk van verdacht tussen 2009 en 2014 meer dan €254.000 uit de kassa en kluis van de Plus-supermarkt in Heerde te hebben weggenomen. Zij was de cruciale werknemer die kluis en geldautomaat moest vullen met geld uit de kassa’s. Eenmaal betrapt door een bedrijfsrechercheur gaf ze toe gestolen te hebben, maar niet meer dan €45.000.

Meerdere mensen konden bij kluis

Omdat bij de Plus in Heerde de zaak zo was geregeld was dat meerdere mensen in de kluis konden, kon niet bewezen worden dat de hoofdcaissière het complete verdwenen bedrag van €254.000 gestolen had. Zij en haar echtgenoot kochten onder meer auto’s, drugs en vakanties van het geld, maar leefden ook weer niet zó extreem duur dat daarmee bewezen kon worden dat ze een kwart miljoen zou hebben gestolen, vond de rechter.

Man ook werkstraf

Ze werd daarom veroordeeld tot 180 uur werkstraf vanwege de diefstal van €45.000. Haar man die wist van de diefstal, kreeg ook 180 uur werkstraf opgelegd. Hij werd ook veroordeeld voor drugsbezit. Met het tweetal gaat het nu overigens minder goed. Het geld is op, zij is haar baan kwijt en beiden leven van zijn uitkering.

Geen twijfel

Supermarkteigenaar Dick van den Hoven gaat er niet vanuit dat de rest van het geld door andere werknemers is gestolen. Hij kreeg van de verzekering €178.000 van de verdwenen €254.000 terug. ‘Ik heb geen reden te twijfelen aan de rest van mijn personeel,’ zei hij kort na de rechtszaak twee weken geleden tegenover de krant.

Reageer op dit artikel