nieuws

Wakker Dier: ‘Super stunt met industrievarken’

Branche & Bedrijf 1438

Wakker Dier: ‘Super stunt met industrievarken’

AMSTERDAM – Supermarkten hebben volgens actiegroep Wakker Dier hun belofte om industrievarkens uit de vleesschapen te verbannen massaal gebroken.

Volgens Wakker Dier is in het afgelopen kwartaal volop gestunt met dit ‘verbannen vlees’, meldt de dierenwelzijnsorganisatie woensdag.

Ruim 40 procent ‘industrievarken’

Volgens Wakker Dier was in het derde kwartaal van dit jaar liefst 43 procent van de folderaanbiedingen voor varkensvlees een industrievarken. Dat zijn varkens die hun leven lang binnen zitten in een kaal hok.

Wakker Dier: tekort aan varkenshaasjes

Wakker Dier wijst erop dat varkenshaas met een ster moeilijk te krijgen is, omdat één varken maar twee varkenshaasjes oplevert. ‘Supermarkten weten dat er te weinig voorraad is van varkenshaas met ster om mee te stunten. Maar in plaats van te stoppen met stunten, gooien ze hun belofte overboord en kiloknallen ze er op los met industrievarken’, aldus de organisatie.

‘Varken van morgen’

Supermarkten beloofden in 2013 het gangbare varkensvlees te vervangen door ‘het varken van morgen’: varkensvlees met 1 Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Toch staat er vo0lgens Wakker Dier nog heel vaak varkensvlees zonder keurmerk in de folders.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel