nieuws

Vlissingen ziet ruimte voor super in centrum

Branche & Bedrijf 1487

Vlissingen ziet ruimte voor super in centrum

VLISSINGEN – In het centrum van Vlissingen is ruimte voor nog een supermarkt.

Dat vindt het college van B&W in de Zeeuwse gemeente. Ook in het aangrenzende Oost-Souburg is nog ruimte voor een extra supermarkt, zo meent het college. Wat B&W betreft hoeft het overigens niet per se om een nieuwe supermarkt te gaan, maar kunnen de bestaande winkels ook uitbreiden.

Aantrekkingskracht

Een extra supermarkt in het centrum zal de aantrekkingskracht van de binnenstad vergroten, zo hoopt het college van B&W. Bovendien past een nieuwe supermarkt in de plannen die de gemeente heeft met het Scheldekwartier.

In rest Vlissingen voldoende supers

In de rest van Vlissingen zijn voldoende supermarkten, die ook goed verspreid zijn over de gemeente. Vlissingen heeft op dit moment 9 supermarkten (3xLidl, 2 xAH, Agrimarkt, Aldi, Emte en Jumbo). De grootste daarvan is de AH XL. Tegen het advies van bureau Droogh Trommelen en Partners in komt er met Lidl toch een derde supermarkt op bedrijventerrein Baskensburg, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

Lidl

Burgemeester en wethouders hadden Lidl eerder al toestemming gegeven om na Albert Heijn en Jumbo ook een winkel op Baskensburg te beginnen. Het college geeft de nieuwe supermarkt ook nog een beetje meer ruimte, maar haalt detailhandelsbestemmingen van de rest van het bedrijventerrein af.

Reageer op dit artikel