nieuws

Restaurants, cafés en snackbars stuwen horecaomzet

Branche & Bedrijf 1182

Restaurants, cafés en snackbars stuwen horecaomzet

DEN HAAG – De horeca heeft in het derde kwartaal een 8,8 procent hogere omzet behaald als in dezelfde periode vorig jaar.

In vergelijking met het tweede kwartaal dit jaar was de horecaomzet 2,6 procent hoger, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Recordstijging horecaomzet

Vooral in restaurants, cafés en snackbars stegen de opbrengsten. Ook het aantal consumpties en overnachtingen nam toe. In vergelijking met een jaar eerder realiseerde de horeca op dit vlak een recordgroei van 8,8 procent. Een dergelijke stijging van de horecaomzet kwam voor het laatst voor in het eerste kwartaal van 2007.

Restaurants en cafés

Bij restaurants en cafés steeg de omzet in vergelijking met het vorig kwartaal het sterkst, met respectievelijk 3,5 en 3,4 procent. De groei in beide branches was tevens hoger dan in de eerste helft van dit jaar. Cafés, eetcafés en koffiezaken realiseerden samen niet eerder zo’n sterke stijging van de omzet. In tegenstelling tot de andere horecabranches liggen de verkopen van cafés nog steeds wel lager dan voor de crisis.

Maaltijdbezorgers en fastfoodketens groeien

Snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants, maaltijdbezorgers en ijssalons zetten samen 2,7 procent meer om in het derde kwartaal. Vooral fastfoodketens en maaltijdbezorgers boekten meer omzet dan een kwartaal eerder. Voor hotels was de omzetgroei met 0,2 procent minder sterk dan voor de andere branches. Ook ten opzichte van eerdere kwartalen zwakte de groei hier af.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel