nieuws

‘Picnic online veel goedkoper dan AH en Jumbo’

Branche & Bedrijf 7864

‘Picnic online veel goedkoper dan AH en Jumbo’
In iedere plaats waar Picnic zijn intrede doet, verandert de markt disruptief

UTRECHT – Picnic is bij het doen van online boodschappen flink goedkoper dan Albert Heijn en Jumbo. Het prijsverschil bij een boodschappenlijst voor drie dagen eten voor een gezin loopt op tot €25.

Dat blijkt uit een test die is uitgevoerd door AD. Voor vrijwel dezelfde boodschappen betaalde de krant bij Picnic €74,50, terwijl Albert Heijn op €99,36 en Jumbo op €89,94 uitkwam. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Picnic geen verse doperwten verkocht. Ook brengen Jumbo en Albert Heijn €8 aan statiegeld voor de gebruikte kratten in rekening, wat bij deze eerste bestelling een deel van het prijsverschil verklaart,.

Schoonheidsfoutjes bij geleverde producten

De onderzoekers keken ook onder meer naar de houdbaarheidsdata van de geleverde producten. Die waren prima in orde. Wel werd geconstateerd dat de boodschappen van Picnic minder koud werden geleverd. Bij de geleverde producten werden er ook enkele schoonheidsfoutjes geconstateerd. Zo waren er bij Albert Heijn enkele kletskoppen gesneuveld en lagen de sperziebonen van Jumbo in de tas bij de gekoelde producten, waardoor deze deels half bevroren waren.

Site van Jumbo is soms traag

De krant constateert verder dat de bezorgkosten nogal uiteen lopen, vooral bij Albert Heijn kunnen deze behoorlijk oplopen. Ook wordt geconstateerd dat de site van Jumbo soms traag is tijdens de bestelling en dat het assortiment van Albert Heijn dusdanig groot is dat het soms lastig is om een keuze te maken. Wel biedt AH weer veel recepten aan. ‘Een conclusie is niet echt te trekken. Online boodschappen doen gaat prima. Welke je dan moet kiezen? Wil je de goedkoopste, dan kies je Picnic. Verder is het een kwestie van smaak’, aldus de auteurs.

Reageer op dit artikel